【一月新番】Rewrite 第二季 11 Fin

47 回覆
0 Like 1 Dislike
怎麼了?
唉屌 開頭仲諗住終將整好d
失撚望
我好肯定十個有9個想睇佢救朱音多過打地龍

Agree 救朱音個段真係睇到喊

今集有冇咁差呀
係節奏急左少少 但係觀感幾好呀
個結局都叫比月篝一個好結局呀

我冇玩game
但覺得單純睇動畫唔算差

最後上月球搵小篝個度真係好sweet 有戀愛feel 好正
好唔想佢完呀
好想再見到小篝呀
路過想問下, 我睇完第一季頂唔順棄左, 第二季睇唔睇得過
路過想問下, 我睇完第一季頂唔順棄左, 第二季睇唔睇得過

冇玩過game冇比較既話第二季okay既
動畫黨+1
有無原作黨劇透下救朱音個段有幾正
動畫黨+1

咁岩起K島見到

朱音作為下代聖女被蓋亞信徒帶到人工來世
瑚太朗跑進人工來世裡,勸信徒們離開這裡,但唯一想離開,或者說想活下去的只有被強迫帶進來的朱音
瑚太朗把朱音抱走,但信徒們一擁而上抓住瑚太朗,雖然改寫過了但一次幾十個人一起上對他來說還是有壓力
就這樣抱著朱音拖著一堆死不放手的信徒來到門邊,眼看門就要關上時,有三個人用力推瑚太朗一把,讓他和朱音跌出門外
最後瑚太朗在門完全關上前回頭一看,出手救了他的是津久野,還有他以為早就已經斷絕關係了的父母
最後瑚太朗把借來的小猛瑪象交給朱音,教會她怎麼喊救命後目送朱音離開
動畫黨+1

都好多下喎
大概係瑚太郎入去石制都市搵朱音
順便講話係度係唔會救到你地叫大家出番去
班友仔唔聽仲要唔比瑚太郎帶朱音走
最後個出口就黎關既時候有三個人推左瑚太郎出去
瑚太郎回頭一望發現係長居同埋佢老豆老母推佢一把
之後就接左動畫個個位
第二季淨講動畫今季叫好果幾個
但原作黨唔收貨
但原作黨唔收貨

其實都ok,不過無咗救朱,
但原作黨唔收貨

其實都ok,不過無咗救朱,

其實都ok,不過無咗救朱音個段,同cut咗首Canoe
第一季 用左14集嘅時間
如果第一季11集 第二季13集嘅話 其實真係唔洗Cut成咁囉
如果第一季11集 第二季13集嘅話 其實真係唔洗Cut成咁囉

我覺得佢特登咁樣cut囉
動畫用左瑚太郎同篝既愛情做主旨都唔算離題呀
瑚太郎本身想拯救世界
其實一部分都係感情所驅
其餘都唔係自己既意願黎嫁啦(m線已經定左瑚太郎既人生)
動畫最後既結局都算還機械人人生既瑚太郎一個公道呀

一般季番都係12-13集, 一開始話第二季11集已經覺得有d怪

一般季番都係12-13集, 一開始話第二季11集已經覺得有d怪

第一季做多左一集
動畫黨

除左完全唔明D時間線係點之外
大至上都明佢做乜D乜既

不過最唔明係地球同月球既天王寺同篝
到底係同一個人定點
動畫黨

大至上都明佢做乜D乜既

到底係同一個人定點

唔同人黎
動畫黨

大至上都明佢做乜D乜既

到底係同一個人定點

同一個人黎 係唔同線路姐
月球既天王寺係佢做守護者見到篝選擇捉佢 之後比佢切手
之後比小鳥半魔物化救番 之後訓左幾年
好似係咁.
動畫黨

大至上都明佢做乜D乜既

到底係同一個人定點

同一個人黎 係唔同線路姐
月球既天王寺係佢做守護者見到篝選擇捉佢 之後比佢切手
之後比小鳥半魔物化救番 之後訓左幾年
好似係咁.

天王寺係同一個
地篝同月篝係兩個人
最後拎返地球既能量去月球幫月篝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞