亞洲博覽館嘅垃圾規矩~唔俾帶相機

22 回覆
1 Like 22 Dislike
「長文慎入」
事源係咁嘅
今日(3月25號)去睇Running Man fans meeting 啦
要Check bad喎 咁好啦 咪Check 囉
本身場地話不得攜帶「專業相機」
*專業相機定義為可拆除式單鏡反光機
問題嚟啦
我女朋友帶部「Canon Eos M5」入去又有咩問題呢
*Canon Eos M5為一部可拆除式單鏡無反相機
*連一個轉接器都話唔得
*本身預咗一支大炮比部M5用
係都要我比25蚊佢賺

我自己本身帶咗部Canon 5D Mack3配一支大炮嘅 但部機就收埋咗 冇可能搵到 因為收咗係身到😂😂
咁支炮理應可以順利帶入去 唔明點解話唔可以帶入去 有個中坑話:「我地機同鏡都係要唔帶,要攞去寄。」
個刻真係想打染佢
我之前睇Apink 帶咗部機收咗 都話可以帶鏡入去
但點解今次唔得咁奇怪呢?

重點:連主辦單位都好似冇話唔比攝影

就係因為所謂嘅規矩令到我平時睇show都影相嘅巴打點接受

本身都覺得佢地check 得嚴冇問題嘅
但最後個陣 啲自拍棍出曬嚟
問題又嚟啦
場地規矩話唔可以帶入去 咁點解會有啲棍嘅出現呢?
你地check 相機又check 到咁嚴 咁點解啲自拍棍一支都搵唔到呢?

個人回應
其實我本身去睇Show或者睇演唱會都會影相
今次冇得影 係好令我燥底 好唔理解
好多時我都唔知點解佢地唔明點解佢地唔俾用相機影相?用意又何在?因為版權定係點?
影相有咩問題?驚我地影到你地個場?定係點?
「長文慎入」
事源係咁嘅
今日(3月25號)去睇Running Man fans meeting 啦
問題嚟啦
*連一個轉接器都話唔得
係都要我比25蚊佢賺

我自己本身帶咗部Canon 5D Mack3配一支大炮嘅 但部機就收埋咗 冇可能搵到 因為收咗係身到😂😂
咁支炮理應可以順利帶入去 唔明點解話唔可以帶入去 有個中坑話:「我地機同鏡都係要唔帶,要攞去寄。」
個刻真係想打染佢

問題又嚟啦
你地check 相機又check 到咁嚴 咁點解啲自拍棍一支都搵唔到呢?

個人回應
好多時我都唔知點解佢地唔明點解佢地唔俾用相機影相?用意又何在?因為版權定係點?

上次睇 apink佢都唔比我影相
利申 canon sx710hs機仔
影相定睇表演啊?
平時就係你呢d人拎住枝炮阻撚住哂
影相定睇表演啊?

咪就係 影你老母臭閪咩
仲屌返人轉頭
影相定睇表演啊?

冇呢啲相嘅話我地平時點J智孝呢啲長腿
On9 買飛入去影相
場大撚把media 影得好過你
有咩好影姐 on9
用你對眼睇啦
睇文筆已經覺得你on9
Btw不嬲個個場館都唔比影相拍片
我都唔明睇show要唔俾人影相

對個show有咩損失
咪撚影啦屌你老母
你哋嘅今既人真係好撚自私 為左影相阻撚住人睇show 原全影響哂成個show既氣氛 拎住部單反係到扮專業 比你影到又點呀 多多藉口
我都唔明睇show要唔俾人影相

對個show有咩損失

有時演唱會完左會出碟
個個都影 搵鬼買
幾年前睇T-ara演唱會都無check 比痛相機入
可能個個主辦單位唔同 或者改左
幾年前睇T-ara演唱會都無check 比帶相機入
可能個個主辦單位唔同 或者改左
睇文筆已經覺得你on9

係好撚戇鳩。
SBS唔比,認真。
其實不嬲演唱會好多都唔比影
但比人捉到係公海質疑又柒左少少
寧願你係 rm post講幾句我都覺得冇乜
利申 炮機都拎到入去
SBS唔比,認真。
利申 炮機都拎到入去

而且食Q專捉炮都不是第一日啦
習慣就好
「長文慎入」
事源係咁嘅
問題嚟啦
*連一個轉接器都話唔得
係都要我比25蚊佢賺

個刻真係想打染佢

問題又嚟啦

個人回應

上次睇 apink佢都唔比我影相
利申 canon sx710hs機仔

Apink係唔比影
有人版警告左兩次之後仲影
比人趕左出去 成場都無得入番黎
SBS唔比,認真。
利申 炮機都拎到入去

而且食Q專捉炮都不是第一日啦
習慣就好

廁絲
係主辦方唔俾影
咩mama果d全部都係
你估d帶位唔想隻眼開隻眼閉一齊睇show?
係d韓國工作人員會屌d帶位唔捉你地錄影加拍攝啊
係咁不滿咪唔好睇囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞