遊擊戰要打,陣地戰更加要打!

63 回覆
21 Like 4 Dislike
發覺好多人話唔好打陣地戰,唔好死守,要打遊擊,唔好重覆雨革佔領老路,但可以話你知,今日絕對要打陣地戰

1. 就好似我哋攻打太子狗屋一樣,狗屋裏面有無限補給,班狗見攰攰地,咪暱喺冷氣房食住嘢睇住直播,由你班友喺出面9叫囉,班狗又唔會少條毛。坐得耐見有啲無聊,咪帶隊出嚟衝兩衝嚇9你哋,好彩捉到一兩個又可以帶返狗屋慢慢玩,又有OT袋,何樂而不為?

2.我哋以大學為基地,道理一樣,無事就將大學起到城堡咁,派些少人放哨,其他人就可以放心休息補給品由外間源源不絕提供,研發新武器又得,練習魔法又得。有狗攻嚟,就打佢老母,學校裏面嘅後勤可以不斷補給,佢哋點攻得入?

3.好,班狗唔攻,由得我哋又點呢 仲好,以大學範圍為中心點,不斷向外堵路,捏爆香港交通。我哋唔係想人罷工咩? 堵哂啲主要幹道,唔罷都唔得啦。講起堵路,而家起磚頭陣唔係唔得,但太易清,所以下一步應該要用石屎痴實的磚,或者索性用紙箱做模,喺路中心倒一出個個石屎陣出嚟班狗想清? 自己帶埋風鑽出嚟鑿地啦

4. 而家最有效嘅堵路方案就係以暴大,poly為兩個主要圓心,暴大要堵吐露港同埋癱瘓東鐵綫,poly堵紅隧,漆咸道南等等尖東路段。其次以city bu成犄角之勢,兩大合力封窩打老道,city可以嘅話癱埋九龍塘站。港大就堵半山至上環一帶,可以嘅話塞一下中環。而ust地處徧遠,自己守好就去上面啲U幫手啦

5. 你話政府冷處理點算? 仲好如果政府任由示威者堵路唔清理,最後只會逼大商家地產商反枱,因為商家知道無法勸退示威者,佢哋只好掉轉槍頭要政府妥協而一般港豬亦一樣,每天被罷工,時間一耐,唔係習慣咗,就係會掉轉槍頭鬧政府因為佢哋都知道示威者唔會妥協。呢一次堵路唔同雨革,雨革只限金鐘,呢次係全港性,唔係拖延就可以令我哋解散

6. 你話打遊擊仲好,無問題!打遊擊絕對支持想打遊擊嘅,彌敦道路段可以搵poly做補給,窩打老道路段可以搵city bu做補給,中環金鐘路段可以搵港大做補給(雖然有啲遠)。食物,防具,叉電,魔法物品全部都可以補充,就怕你唔用,攰仲可以瞓覺抖抖

7.塞爆交通唯一缺點係會阻礙消防救護,萬一基地火足又或者有人重傷,就未必可以有消防救護第一時間入嚟幫手,呢點要諗諗點解決

8. 另外我非常贊成入基地要檢查萬一有狗混入後果係不堪設想,希望各位唔好介意

今時唔同往日,雨革佔領失敗唔代表今日佔領校園會失敗,要好好發揮大學校園作為基地嘅作用,先可以令港共跪低,殺敗黑警!

理性討論,不服來辯

光復香港
時代革命
五大訴求
缺一不可
解散警隊
刻不容緩
借個位
[韓國戰線]青瓦台請願聯署 同我簽爆佢 (教學)
https://lih.kg/1720736
1/20
2/20
Exactly 幫你推
遊擊同陣地可以共存
推上去
從來都覺得係
散水撚退散
又水人打陣地
不服來辯
擺明冇睇過內文
佢係散水撚
對上一篇叫人唔好入機場
推上去啦
大學係最強據點
有poly打尖咀輕鬆到爆
exac7ly
都岩
唔係唔得
而係要建立好陣地
大佬咪再訓馬路 訓地下 訓運動場
全部同我扎好營 搵室內地方 鋪好床
好好休息!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞