[求助]條女經常突然斷電

14 回覆
0 Like 1 Dislike
基本上打幾個鐘機就會自己突然斷電熄機 冇啪一聲 然後㩒開機制會完全冇反應 乜事都冇發生 任何風扇都冇轉 就連正常熄機之後都開唔返
但係graphic card同mb燈都仲有著 要熄左火牛個制大約等半個鐘先開得番
CPU同GPU溫度正常 表面上見唔到有任何爆電容嘅情況
請問下各位巴打究竟係邊忽出咗事
應該係火牛 錯左屌細力啲
未交電費
乜資料都無叫人點幫你
乜資料都無叫人點幫你

CPU 4790
Graphic card Asus 780ti
PSU Antec Edge 650
MB asus H97 pro gamer
應該係火牛 錯左屌細力啲

我都咁諗 但唔肯定所以想集思廣益
求全能嘅連登仔幫下手
Push
啪下火牛開關 斷火牛電1分鐘 睇下得唔得
啪下火牛開關 斷火牛電1分鐘 睇下得唔得

咁樣係可以重新開得返 但個問題係佢間唔中就幫我熄機部電腦根本用唔到
換牛
突然熄機呢個情況只有兩個可能
1.死火牛
2.死底板

九成人都係死火牛
基本都係火牛/板,但我想confirm下CPU溫度你點check到係正常?
基本都係火牛/板,但我想confirm下CPU溫度你點check到係正常?

Hwmonitor
換咗火牛之後已經成功解決問題 多謝各位巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞