究竟有咩rb 係會頂到銳武

247 回覆
297 Like 1 Dislike
唔好同佢搏拳,以柔制剛
漆彈?
搵巴士已經收佢皮
[歷史堂] 阻止車輛/坦克前進最佳路障: 龍牙 Dragon’s Teeth
https://lih.kg/1717392
舊車軚
建築廢料含石屎鋼筋
工字鐵,燒焊支撐
工程部人員

睇電影唔好學,我9吹

黑煙冇視線又熱,冇速度仲可能有雞美酒飲, 應該衝左都頂唔耐,一卡住就end game.
[歷史堂] 阻止車輛/坦克前進最佳路障: 捷克刺蝟 Czech Hedgehog
https://lih.kg/1717212
[歷史堂] 阻止車輛/坦克前進最佳路障: 龍牙 Dragon’s Teeth
https://lih.kg/1717392
裝甲車 水炮車弱點
司機
整唔難,仲可以整可拆卸式,方便即場安裝
但你拎唔黎用重用,冇理由每次都運到去現場,同埋成本都幾高
直接鑽爆塊地 應該做到rb一兩個禮拜
動作電影啲追車片係兩邊有勾嘅威也 勾住兩邊好有重量嘅嘢
其實水炮車同銳武都係車 揸車最有機會發生既意外係咩?
手足之前已經好成功咁塞車塞到其他狗車支援唔到 證明車係一定有弱點
講多樣 水炮車得2架 銳武得1架咋
呢d都搬得郁
咁不如直接搬車啦
武器篇 如何擊毀裝甲車?

相信今日大家都係旺角天水圍見到呢架狗狗裝甲車 識放電放煙 刀槍不入 防火防爆 實心胎 聽講仲有音波炮

咁到底架野可以用咩對付呢?

就係thermite Grenade 鋁熱彈
(需高空投擲,手投版份量太細)

材料:
磁石20粒/強力老鼠膠
鐵粉同鋁粉3:1
長鎂條(15-20cm) 其實長d好d
少量氯酸鉀(冇就火柴頭)
油漆桶一個
保鮮紙/膠紙

1.首先就將鐵粉鋁粉同氯酸鉀混合入落油漆桶 閂蓋(可以入滿)

2.係蓋上鑽個lon 埋入鎂條並固定

3.用保鮮紙包實 防止扔爆

4. 將磁石放係桶底,用保鮮紙/膠紙固定
/桶底搽滿老鼠膠

使用時 點燃鎂條 迅速投下(因為鎂條燒得好快) 高度唔洗太高2-3樓為佳(太高會扔爆)

其實最好係有遙控/電子計時引信
不過我唔熟電子野

如果有遙控仲可以玩地雷版

效果:鋁熱反應溫度高達2300度
能熔穿大部分裝甲車同坦克既裝甲
架野穿左 融既鐵水就會流入車內

係冇炸藥既情況下最好既穿甲彈

老實講 制作唔容易,使用都困難
但係如果真係想摧毀呢架車 呢個係差唔多係惟一方法

其他用途:
1.開鎖開閂:可以熔開所有鎖頭
2.燒焊:等冷卻後 可以焊死鎖頭/鐵馬等金屬
斜台?等架車剷上去?
吉普車咁高點刮底
如果個網浸過哂啲油
架車碌過黎卡住左中間
又有人唔小心喺附近食煙飲酒亂咁掉
咁一野trigger 左成片火海出黎咪好危險
千其唔好

我見今日中環個竹陣整得咁靚
如果啲竹又係浸過水咁
一有人埋去想拆果陣
一著火就大鑊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞