請傳開所有教育行業既同工,口講守護學子冇用!!

31 回覆
9 Like 0 Dislike
請傳開所有教育行業既同工
口講守護學子冇用!
我哋要比佢哋睇到
今日中大城大受傷既學生
我哋每一個都為佢哋心痛
我們的責任是保護學子,我哋而家可以做啲乜?尼五個月發生很多令人傷痛既事,我們用沉默同為佢哋感到悲傷既行為又幫吾幫到啲咩?我哋要醒覺!如果仲有太多顧慮,必定未能成事。

1.必須緊守理念
孩子他們願意為我們擋子彈,那我們願意為你們罷工!香港人不分你邊一行,再唔進一步行動,就真係會輸!

2. 教學行業最多的就是用不盡的教學資源!
我想大家都為罷工做好一件事,就係發聲! 希望大家可以預備有長白布又好,a3字又好,然後列印附件中既字然係𠝹出黎,响良心書店買支噴墨噴!預早少少翻到學校校門貼或同同校既老師一齊企出黎!強烈譴責政府罔顧學生安全而不進行罷課。尼件事會引起社會好大聲音同共鳴,因為老師從來未透過自己企出黎發聲!同埋係因為正正老師尼個身份!連我都都可以擺下枷鎖就出黎,一定更多人會加入同支持!

教育界醒覺未?暴政殘殺孩子
我地仲沉默就 =幫兇
你為我們擋子彈
我願意為你罷工

3. 最後立刻加入工會

申請工會步驟繁複!所希望大家可以加入以下既fb page!留意仼何新的活動,集結大家力量!尼個個fb page係想組織更多人入去,目的令大家思路清晰同明白大家既方向!不段會有更新!請傳開
https://www.facebook.com/%E6%95%99%E5%B8%AB%E5%B7%A5%E6%9C%83-%E4%BD%A0%E9%A1%98%E6%84%8F%E7%82%BA%E6%88%91%E5%80%91%E6%93%8B%E5%AD%90%E5%BD%88-%E6%88%91%E9%A1%98%E6%84%8F%E7%82%BA%E4%BD%A0%E7%BD%B7%E5%B7%A5-%E9%A6%99%E6%B8%AF%E4%BA%BA%E5%86%87%E5%BE%97%E8%BC%B8-101323324668085/?modal=suggested_action&notif_id=1573549917129635&notif_t=page_user_activity
幫推
班老師高薪厚職

點會同你班人攬炒

搵錯對象
求大家推
幫推
自推十下
推呀!!
咁又唔好一竹竿打一船人 唔做點gather到班會做嘢嘅人
聽朝阻佢地返工
Push
有124個老師參與罷工啦!! 唔好放棄!!
一推再推
推上熱門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞