旺角彌敦道逾50輛巴士車胎被刺破 多條行車線癱瘓

488 回覆
822 Like 8 Dislike
50架邊度黎咁多
張圖都寫住 RTHK 即時新聞
有無咁難搵

旺角彌敦道近匯豐銀行對出十字路口,超過50輛巴士被刺破車胎,全部停泊路面,導致亞皆老街往大角咀和彌敦道往太子方向3條行車線癱瘓,彌敦道往尖沙咀方向只有單線行駛,而亞皆老街往九龍城方向正常。現場有防暴警察、警車及消防車戒備。

市民陳先生表示,正等候紅色小巴往九龍灣上班,又指出巴士被刺破車胎、港鐵被堵塞令他感到很不便,因為兩者是主要的交通工具。

市民林小姐表示,平時主要乘搭港鐵,但因堵塞行動改乘小巴,等候時間亦較長。
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1491557-20191112.htm?spTabChangeable=0
叫防暴狗去拉巴士
叻叻
手足好野
凌晨4點放喺巴士廠門口會發生咩事
真定假
港豬陳先生
好波
50架
話時話其實使唔使向巴士公司、車長表達歉意
畢竟人地冇賣過手足

當然手足請繼續,你地冇任何問題
只係研究有冇得為手足行動加分
蛋哥:銳你老母車

2019-11-12 HKT 11:48
旺角超過50輛巴士被刺破車胎。(陳麗娜攝)
旺角彌敦道近匯豐銀行對出十字路口,超過50輛巴士被刺破車胎,全部停泊路面,導致亞皆老街往大角咀和彌敦道往太子方向3條行車線癱瘓,彌敦道往尖沙咀方向只有單線行駛,而亞皆老街往九龍城方向正常。現場有防暴警察、警車及消防車戒備。

市民陳先生表示,正等候紅色小巴往九龍灣上班,又指出巴士被刺破車胎、港鐵被堵塞令他感到很不便,因為兩者是主要的交通工具。

市民林小姐表示,平時主要乘搭港鐵,但因堵塞行動改乘小巴,等候時間亦較長。
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1491557-20191112.htm?spTabChangeable=0
巴士路障正啊,尋晚直播見到水炮車加裝甲車狗衝埋黎,手足即刻攝車隙走左,班狗又搬唔開巴士
千其唔好黎觀塘區整呀
我住觀塘區,條路一直都好順暢,我唔想有返唔到工一日呀
唔好咁做啊
隔離街就行到車啦,
係今朝定尋晚整爆?
忍者職業解鎖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞