3層鋁板+海密護住上身 可防彈!!!!

26 回覆
31 Like 0 Dislike
1.https://www.youtube.com/watch?time_continue=245&v=1sPbMdrzFJU&feature=emb_logo

外國有人幫實測 佢果把槍同用既子彈勁過POPO少少
3層鋁板開始可以擋住 每層2.5MM

一塊 20cm闊 30cm長 4層1cm厚 = 600cm³
密度2.7 g/cm³ = 所以4層 = 1.6kg左右

向身個面 痴塊高密度海棉(日本城有賣) 用黎吸震
因為衝擊力都會震傷

2.買唔到鋁板可以用硬膠砧板 4層都擋到 但好厚
https://www.youtube.com/watch?v=C3ENQejjqwI

3.貴d用2.5cm厚uhmw膠板 難買d 但吸震防彈好d
點行點跑?
1.6kg綁係身感覺唔同拎住啞鈴.. 你咩住既野都唔止啦
pushhhghg
咩住再加1.6kg喎
仲要咁唔好彩揀中你黎射喎
你估係跑得唔夠快俾人拉定係俾人射既機率大啲?
實用,推,出去發夢就有被實彈射中既風險,只有不死先可以繼續
除非你整到好似件板甲咁如果唔係個人郁唔到屈唔到身
上下分2塊panel
攞tvb 啲人擋啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞