11.11 三罷成功之路 - 巴士black block

338 回覆
468 Like 80 Dislike
你講到佢地會因為一日既行動就反面
講真,如果佢地係同路人,被罷工咪仲開心
巴士係主要工具,攪倒后鏡就得
咁驚咪首選綠van>紅van>巴士

天氣一凍,好易有貓貓捐入車底取暖架!
https://lih.kg/1702635
搞倒後鏡作用不大,因為維修部無野多
最多就係鏡,換鏡幾分鐘就搞掂
唔洗返車廠整係條街都換到
同埋搞得倒後鏡一定係車頭搞個位置太顯眼
push!
Bump
同意
明白你地出發點係好 覺得油漆易清理
但旁觀者係唔會明
搞交通工具最容易影響民意
搞黨鐵都話黨鐵賤姐
九巴成日幫你你都搞
即刻民意逆轉 無人會再支持我哋
搞到區選投晒建制我真係冇眼睇
係咪想九巴司機同上面乘客變晒藍絲先安樂
求大家唔好搞九巴
幫推
千其唔好
發夢果陣見到一班手足企迫上mtr車箱,企左係門口,唔小心aa膠封左門, 道門開唔到, 用點落車阿
唔好搞九巴啦
其實平時set road block d車都已經唔會郁架啦
黑警坐係黨鐵站蛇王叫人搞巴士
準備好未
Go
集中幾個點
啲狗容易部署
分多啲幾點
啲狗冇咁容易部署

各位手足,我係一個兼職車長+兼職暴徒,容我講幾句,可以嘅話請大家真係唔好搞架巴士大家可以用路障用雪糕筒用垃圾桶放喺前面,除咗有啲極度藍絲之外,其實大多巴士佬都唔會落手搬,反正做又三十六。

其實有唔少九巴嘅前線人員都係撐場運動,尤其係年輕嘅,好似某啲公關/站長/稽查/車長,其實都會偏向啲示威者。所以如果大家有其他方法嘅話請盡量唔好搞巴士公司,如果到時搞到高層比壓力我哋,我哋其實好難做,我唔想巴士公司都要變到好似港鐵咁樣,到時大家真係唔知搭咩車出嚟好

有啲長,不過希望大家睇完諗諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞