政府新聞處凌晨發放新廣告:與暴力割席

413 回覆
21 Like 1273 Dislike
真係好心急想香港人割 急到要30秒製作廣告
林奠: 你地肯割未呀
愛????想 玩左膠主義?
收皮啦
播比condom仔睇?
我到底睇左啲乜鳩野垃圾..
如果我地個目係政權,佔路就係用黎增加管治成本而逼到政府讓步,而香港人被打/殺/性侵就係我地既成本

每次有人被捕我地就會當個場係輸

而如果警犬個目標係止暴制亂,佢就係要用任何方法阻我地再堵路,而每次堵路既時間長短同能否驅散所有人就係佢既成本

睇番近一星期(包埋星期日尚德戰)其實警犬開始得唔到分,佢地根本暴又止唔到,亂又制唔到,開始有幾場對戰係你法完成驅散

無法止暴制亂某程度上其實警犬都要輸

上面個分析係想話比同路人知,我地對政權同警犬對我地都一樣,開始陷入膠著狀態

我地仲係比人拉,仲係被人趕走=無用

警犬就算拉到人,但驅散唔到、阻田
wait
中華人民共和國
香港特別行政區

這是什麼9???
好啦割啦

同暴警割
屌你老母,好撚柒
我以為返咗去70年代冇資源做廣告
如果我地個目係政權,佔路就係用黎增加管治成本而逼到政府讓步,而香港人被打/殺/性侵就係我地既成本

每次有人被捕我地就會當個場係輸

而如果警犬個目標係止暴制亂,佢就係要用任何方法阻我地再堵路,而每次堵路既時間長短同能否驅散所有人就係佢既成本

睇番近一星期(包埋星期日尚德戰)其實警犬開始得唔到分,佢地根本暴又止唔到,亂又制唔到,開始有幾場對戰係你法完成驅散

無法止暴制亂某程度上其實警犬都要輸

上面個分析係想話比同路人知,我地對政權同警犬對我地都一樣,開始陷入膠著狀態

我地仲係比人拉,仲係被人趕走=無用

警犬就算拉到人,但驅散唔到、阻止唔到堵路=都係無用,但反過黎對我地黎講,其實係打殘緊政權最後一張牌

林鄭開到口警犬係佢最後一個管治手段(當然未計中聯辦再出招),而我地又開始令到警犬開始完成唔到佢地既任務=癱瘓緊林鄭最後一張牌

講到1999,但想同同路人講,街頭抗爭我地其實開始有眉目嫁啦,堅持落去啊
我地就唔對號入座喇
不如次次佢講暴力 我地都話係政府同藍衫割席 搞分化 有冇得搞
講緊Object
小學雞都用緊adobe spark video
分分鐘做條咁嘅片就可以收政府幾十萬
政府幾時同狗隊割席
割你老母臭閪
隨便搵個文宣手足都應該整得好過佢…
hea鳩 垃圾內部功課
樣衰到一個點
割你個頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞