大家可唔可以唔好再用Locobike黎做路障

622 回覆
3948 Like 34 Dislike
推 大家用多啲佢嚟代步
推呀
點解佢打得贏ofo?

用ofo啦
破壞啲單車嘅係狗 成日亂掟
pp
Push
ofo 消失曬啦 仲淨底嘅都被私有化曬
push
Ofo好似係自爆皇天擊殺
Ofo好似係自爆皇天擊殺
支那野
無錯 3蚊真係太平
當$400一架車 都要踩成60 70個鐘先回本
仲未計維修 同其他駛費
不過佢間公司有其他業務收入
單靠單車應該摺得
雙十一 周圍塞 上晝七點遍地開花 塞佢老母
阻9交通變相全民罷工 每一個人都要出泥

7AM{黎明行動}推到聽朝
https://lih.kg/1703014
佢地有冇拎過咩funding架 冇理由捱到咁耐
上面有手足fc左,做左兩年岩岩先拎到第一輪funding,唔知呢兩年係點同ofo鬥

共享單車Startup樂區踩(LocoBike)宣布,已正式完成 100 萬美元(約778萬港元)種子融資。這次投資由德勤會計師事務所財務咨詢總監古劍倫領投,友邦保險區域總監黃偉森、貿易發展局產品及業務發展經理陳祖祺、新加坡投資機構Mayler Private Limited,以及本地投資機構Asian Creative Capital Resources跟投。

創辦於香港的 LocoBike 樂區踩,於2017年10月推出應用程式,並在香港新界各區投入單車租賃服務。於2018年,與運輸署簽訂業務守則,是目前唯一還有營運的共享單車公司。目前,樂區已發展成為多功能超級應用,服務包括LocoFun預約玩樂活動,LocoTaxi預約的士及LocoBuy網購。

創辦人程俊豪是香港科技大學科技資訊學系碩士,曾在eBay Classified Group負責亞太區平台開發。程俊豪指出,「過去兩年,共享單車的使用率一直持續上升,逐漸受大眾認可。今輪資金會用作購買新型號單車,推廣LocoFun服務,以及加強杜絕單車私有化情況。」
習曱甴
On撚柒鳩,共享單車只係個名,一早hobabike都話起呢個名嘅人係錯。見到你打呢篇野野就知你係on9仔無誤。
香港新界路面規劃係有單車徑,傻西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞