黃之鋒申請離港演說被拒

196 回覆
188 Like 158 Dislike
個官咩名
重唔重要佢話事咩?
唔係痴咗線都講唔出呢句
你廿年前係咪講緊民主回歸中國
拉埋法院落水,正
主任裁判官錢禮指離港原因「不太重要」而拒絕。

包致金侄女控藏毒 錢禮避嫌 換官再審
https://news.mingpao.com/pns/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20190822/s00002/1566413140005/%E5%8C%85%E8%87%B4%E9%87%91%E4%BE%84%E5%A5%B3%E6%8E%A7%E8%97%8F%E6%AF%92-%E9%8C%A2%E7%A6%AE%E9%81%BF%E5%AB%8C-%E6%8F%9B%E5%AE%98%E5%86%8D%E5%AF%A9

裁判官識被告 照開庭
英格蘭球隊樸茨茅夫前班主、本港印度裔富商巴爾拉姆.錢禮(Balram Chainrai),疑遭聘用多年的本港女秘書挪用戶口,十年來共被盜取超過四千萬元,其中一千四百多萬元是女秘書涉訛稱獲他授權申請附屬卡,並於六年間消費的簽帳。涉案女秘書被控十項盜竊及九項欺詐罪,昨於東區法院提堂,而恰巧案件昨由事主的胞姊、東區法院主任裁判官錢禮(Bina Chainrai)審理,而她更坦言與被告相識。
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20140314/00176_048.html
你老味又係錢禮
法治收皮
你要問下梁家傑同楊岳橋
無錯,仲有事頭婆出手幫我哋
死狗官收到支共聖旨就開始打壓 香港司法獨立?笑死人
香港法治已死 上twitter煲大佢
唔出黎又話唔支持, 出黎就會死呢樣, 真係唔好成日迫人出黎表達. Gphone唔去得歐洲好蝕底, 我唔介意集會遊行佢地唔出黎, 因為佢地出黎分分鐘會令佢地本來工作都好難做到.

佢出唔到境都夠大宣傳作用
視像演說仲大鑊
想作嘔
同歐洲D國會演說不太重要? 你呢D紅官呢世末必有機會啦
消失了的法治
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞