迪老鼠表明利益至上,追開Marvel , 星戰 , Pixar既連登仔割唔割?

13 回覆
24 Like 6 Dislike

抵制罷睇 企硬立場絕不姑息
不抵制 繼續支持繼續討論
有咩企業唔係利益至上 開善堂咩你估

不過如果佢撐中既話 都唔會幫迪士尼增加到實際利益 仲隨時行撚錯棋
End game左啦 仲睇乜鳩
Starwars又搞到臭曬 都係唔洗睇
Pixar
星戰悶到
Marvel 睇得一兩套
割左佢算
核爆都唔割
Marvel本身好多套都講政治
Ca2隊長演講自由既價值
仲衰,偽善左膠得個噏字
大家請留意呢隻係DC狗
專搞分化
除咗抽獎抽中,同上網睇/租碟睇,一律唔睇
咪好似絕大部分嘅女權組織咁囉
平時口口聲聲話關心女權,要爭取甚麼甚麼女性權益,要人關注、捐款又剩
好啦到依場運動真係出現女性權益受損,分分鐘有好仔被人非禮甚至強姦嘅時候,啲所謂女權組織咪潛撚晒水囉,要鞏固自己利益吖嘛
Marvel 平時講下自由講下政治,一嚟係因為漫畫本身(未被米奇老味收購前)牽涉嘅內容真係有咁嘅訊息,而翻拍成電影時就往往迫住要講埋依啲嘢;二嚟係純粹成個世界市場嘅受眾主要係受自由、民主觀值觀熏陶嘅人,咁多錢唔食住個勢,傻咗?
仲要顧及埋美國本土啲觀眾(即係暫時最重要嗰群,唔知遲啲會唔會被支那人取代),如果Marvel 電影講政治得嚟而唔係講民主自由,而係褒揚獨裁監控,你估下美國本土啲人會點諗同點做?
好啦平時咁鍾意講普世價值,到宜家香港人真係爭取緊民主自由時,迪迪尼及旗下嘅studios (包括Marvel)咪好似上面講嘅女權組織咁,潛撚咗水囉,你想佢哋得罪支那嘅人民幣,定想佢得罪國際輿論?
唔好以為人哋平時講民主自由就真係會一心一意追求民主自由啦,人哋都係搵食姐,你班香港人冇民主自由係你哋嘅事,佢有咪得囉,仲要有錢搵添。
一句到尾,人哋從來都唔會係同路人,就算割咗都冇咩所謂最好就畀啲骨氣,咪撚睇埋啲咁表裡不一嘅生意人嘅產品

利申唔係Marvel fans,有錯請指正
支那最害怕手段就係用利益叫人跪低
夠膽講句迪老鼠以後一定自我審核到仆街
反正佢所謂自由信息已經講到明係搵錢用門面商標
同班偽左星一樣,有利益有道德光環冇手尾跟先傳遞大愛

如果一句生意人就無問題,咁香港人建立黃色經濟圈黎把鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞