用左一晚既時間睇演員夜凪景 呢套漫畫

559 回覆
52 Like 7 Dislike
睇完更加唔明花子,係呀好慘,但自爆完對套戲同演員都冇幫助,仲要搞到景唔識做戲(好大機會靠千世子)。佢真係好撚自私,由頭到尾剩諗自己,好彩有黑山屌佢幾句。

套漫畫終於有個仆街角色,平衡下
我會話係毀滅性藝術囉
為左個效果不擇手段
呢層都明,但佢錯判晒嗰情況,去到景脱戲嗰時效果已經冇晒。
原來twitter 有人氣投票,大家可以玩下
今次真係兩大女主鬥多fans
我今晚收工翻去睇下
102又好睇翻
千世子黎野
100-102 ko
感謝
當然以為成套仲有黑山呢個正常人
連佢都變埋痴線佬
黑山果小小私心終於都出黎
佢拍得套戲黎應該都大結局
要拍得成黑山套戲好大機會搵景個仆街老豆出黎做作家寫故
睇咗兩次
對景羅剎女爆煲個下有新體會

首先有兩個大前題係要記住
第一,場戲演緊既一直都係花子佢自己
第二,景真係佢前男友,小說家個女,唔係吹水

花子係從來都冇諗過場戲可以點樣完
因為佢直到依家都未平息到佢既情緒
亦因為場戲演既係佢自己,場戲係預咗冇得完場

成套戲既設定就係咁:
如果景演到落去,花子應該都可以有出路
如果景演唔到落去,咁佢就可以認命放棄治療,順便報復

花子從一開始抱住既就係絕望既心態,覺得自己冇得救
佢肯做導演係因為見到場戲既班子好完美
都想知呢班演員有冇辦法為佢自己完到場
同時應該都有想報復景既心態
講到底,對佢黎講場戲就係演緊自己
透過呢場戲,佢係希望從羅剎女呢個角色身上,搵到開解自己既方法
或者,食住花生睇住一個天才/仇人,點樣因為演佢自己本人而死喺舞台上

所以喺最後嗰幕,佢對於景最後抽離角色夾硬完場
係一啲反應都冇
反而係好似預咗咁,完全接受
因為咁樣係證明咗佢自己既失敗係冇辦法解決
亦係同時心裡暗爽報仇成功

但偏偏諗住所有野都如同佢所想咁樣發展既時候
成個戲班竟然為咗唔俾景死,放棄場戲一齊阻止景自爆
亦偏偏係因為咁,景可以投入返入去個角色入面完場

當然外人睇場戲,覺得突兀係好正常
之不過如果記得返場戲係演緊花子自己
成個意義就唔單單係景所扮演羅剎女平熄怒火咁簡單

真正既意義係,景所扮演既花子最後得到原諒釋懷
亦因為咁,花子係接受唔到呢個結局
因為呢個結局係有朋友既景所扮演既花子先可以有既結局
所以到最後可以睇到,花子係極之妒忌景
亦因為場戲演完,所有人都終於知花子需要既係啲咩
最後先會有王道主角套路洗白花子,邀請佢做朋友

只能說
呢套漫畫比我想像中好睇真係冇介紹錯
解釋得好好,但景個老豆應該唔係花子個ex
因為花子覺得自己一直都係自己一個,係啲男人(中同同景老豆)擅自闖入佢嘅世界,難得有人接近自己但又擅自走咗,仲未計景個老豆利用佢,所以花子唔甘心(個人理解)
咪傻啦,佢都話左主演既係條友個女
高質概括
睇左102英
呢場羅剎女真係好多意義
每個主角都有野要突破
而家睇番呢幕,覺得個下係花子有心推主角落去
感謝樓主upload
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞