根本就唔會係mcconnell拖延,一定係donald trump叫佢咁做,連登人士麻煩醒一醒

10 回覆
21 Like 8 Dislike
麻煩你哋醒一醒得唔得
成日講mcconnell拖延因為佢老婆的利益乜乜物物
呢條bill本來係兩黨共識,而家hold住唔過當然係因為donald trump啦
donald trump想用條bill做籌碼 打香港牌 去deal貿易戰時多條戰線同中國bargain
mcconnell只不過係喺操作上配合白宮嘅要求
mcconnell雖然係共和黨嘅排面上領袖,但係而家donald trump民望好高
連任一定會係donald trump自己代表共和黨再選 (共和黨唔會派人切donald trump因為支持度算大幅度領先,黨內無其他人close enough去同佢爭)

所以連登仔睇嘢唔好睇表面,成日講mcconnell mcconnell mcconnell 趙小蘭趙小蘭趙小蘭
咁大個政治鬥獸場唔會係一個半個人自己or家人嘅私人利益可以左右到
as majority leader,mcconnell一定係配合緊白宮要求
共和黨現階段一定係配合donald trump,因為黨內其他派系冇人有望夠donald trump切
又唔想比民主黨得逞

這條bill嘅進程只會係trade war嘅籌碼
不過又唔會過唔到,其實一定過到。問題喺辣度。
共產黨可能會係trade war度放棄少少國家利益,嚟換取佢哋權貴私人利益
條bill唔辣,要美國隻眼開隻眼閉繼續比佢哋屋企人走資。中國經濟唔好咪由得啲紅衞兵粉紅自己食。要條bill照過不過唔辣,

姐係過條冇用嘅bill去symbolically當做咗道義責任
香港人,唔好再j啦
靠自己啦
咁點解釋多名共和黨重量級人物開哂聲叫快d通過法案?
咁香港嘅戰略地位不如台灣,而且在美國亦沒有一個強力嘅遊說團隊,說服美國政界對侵犯人權嘅港共高官加辣,這樣嘅結局係正常嘅,而且美國都有搞新疆民主及人權法,但新疆維吾爾族都係被關集中營。
曱甴王 甴近平 江甴文 毛甴東 習曱甴 香港警甴
痴鳩線,幾時參議院要睇總統面色做人,議會就係制衡總統。
你先唔好傻啦....

第一,而家中國根本得一個拖字。中國係唔會實現承諾。
第二,如果要用香港做籌碼,就更加要人權法案通過,仲要加辣。之後點用任由侵侵操控。
留咗句:咁樣先可以揸住中共嘅春袋。
正評畀最後幾句
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞