[爆料]福建幫真正資金來源

493 回覆
2426 Like 16 Dislike
舊post推 但無乜人理
推返上去
推下舊post
不過一定是家農仲有嗰啲咩新界仔
唔知專業清算師識唔識呢瓣
留意吓荃灣楊屋道附近全部燒味檔
全部都係福建幫
推!
香港有豬場同雞場,雖然唔算非常普及,但有心一定搵到黎買

菜既話,街市個d所謂本地菜9成都係大灣區黎
好多例子係問菜販本地菜係咪香港,菜販話深圳咪姐係本地之類咁既答覆
所以真係要買香港本地菜農,建議你真係去農場、周末農墟、魚菜統營處

再唔係日韓台歐美都有供菜黎香港(雖然唔算好多
一年過去最後都係不了了知
證明勢力大到冇人敢得罪
唔係建華CLS,係福建佬CLS

嗰種聯群結黨丶排外丶有錢齊齊搵/貪嘅性格數百年來始終不變,即使背後冇同其他福建佬有關係都好,有福建佬group埋一齊嘅地方必然會有哩樣嘢出現。嗰種排外丶自私同貪心嘅境界並非其他族群能夠興易達到

除咗哩個post所提及嘅集團係同啲福建佬有關之外,香港本身都有唔少集團背後係福建佬主導。小至某啲地區嘅的士佬都有時會有幾個福建人group埋一齊嘅團體,日日冚旗丶揀客丶拒載俾其他行家喺後面成日屌
香港丶中國大陸丶東南亞都大把
香港家豬
北洋水師都係
BTW 呢層個 post 嘅圖片唔見曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞