【沙中線】中科眾籌僅得3萬 缺資金提司法覆核:倘不足只能放棄

1897 回覆
1380 Like 18 Dislike
唔好以為司法覆核冇用,一但上咗法庭,律政司一定會問路政署,運房局,禮頓等相關人士提供資料。即使政府律政司有意為黨鐵護航,佢都要係法庭上解釋同辯解,解釋唔到既或者有明顯違法行為,法庭點都要有個合理判決,唔係所有人都願意為黨鐵護航,爆得愈多野對中科愈有利。再姐,工程界向來都古古惑惑,工程超支從來都係數字遊戲,目的就係為咗cap水。長遠黎講,假如中科勝訴,對工程界一啲古古惑惑既手段有一定阻嚇作用。最後,黨鐵唔怕你擺搭,唔怕你裝修,但佢一定怕你指出佢公司內部唔見得光既醜聞。所以一定要司!法!覆!核!
push
已課 再推
push
中科連手 齊上齊落 對抗黨鐵
以前讀工程,間間大學都教唔準貪污呀,不法野唔做呀,有野要爆出黎

支化前,好小人做不法野,有都唔敢大條道理
支化後,做撚完不法野,俾人爆撚完仲要打壓人。仲要大條道理講on9野
「我話ok就ok」 就係例子。
再唔支持中科,以後香港人既基建變撚晒支野咁冇啦啦倒塌唔好問點解
206 Backers
HK$79,316
Donated of $5,500,000.00
115 Days to go
1% Funded

仲係得1%, 真係陰尻公
港鐵: 我話安全就係安全
結果: 今年四單出軌撞車嚴重意外
港鐵: 我話安全就係安全
結果: 今年四單出軌撞車嚴重意外
Push
完全唔知
立即課
要大大力懲罰佢

約定你11月6 Sogo崇光百貨感謝祭 下午三點銅鑼灣見!
https://lih.kg/1691137
中科興業 China Technology Corp Ltd
由 Jason Poon 發佈 · 3 分鐘 ·
感謝香港各位支持中科監察眾籌🙏🏻🙏🏻🙏🏻

儘管今早一些時間內GoGetFunding的Paypal系統因為需加補充資料而暫停, 中科眾籌在網上、三個銀行戶口和Paypal已經在11月5日2pm突破$20萬元:

GoGetFunding : $81,816
HSBC : $93,643
BOC : $16,100
BEA : $7,270
Payme : $1,500
總額 : $200,329

中科監察正在趕工建立網頁, 估計今晚凌晨前發佈 :
① 說明【打鐵趁熱】四步曲行動背景、理念、目標
② 報告行動日程
③ 整合及報告眾籌狀況
有冇人發起將幾% 生意額捐俾中科
咁樣再黎多次罰黃色消費圈
Push

晚啲課金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞