沙田新城市好多人行緊街 要人呀!!!

668 回覆
309 Like 13 Dislike
到左
但做乜?
手足係咪著藍色衫
聚多啲人唔夠人呀
東涌仲多大6西!
老地方等
你覺得我會話你知咩
//落車同防暴理論嗰位消防師兄宜家俾好多藍絲追擊同起底。甚至動員寫信投訴,亦有傳佢比高層照肺。
麻煩大家花啲啲寫信去消防處總部,讚揚呢個消防員盡忠職守。

我朋友話當時金鐘消防員開閘單野,消防收左70000封信。好彩支持的比投訴的多好多。
消防為我地撐左好耐,宜家係時候報恩。
消防處好重視民意,如果多人寫信/電郵去讚佢,消防處真係可能為免激起民憤而放生佢!

標題:表揚及慰問在11月2日於中環執勤時被警方粗暴對待的消防員

敬啟者:
消防設備是救災救人的重要工具,時刻檢查及確保消防設備的完好是一個消防員的專業職責。然而11月2日一名消防人員在中環出勤執行職務期間,所駕駛的消防車被警隊的催淚彈擊中,消防員馬上下車了解情況時並向在場警員表達意見。
讓人始料不及的是,在場的數十名警務人員非但未有為事件致歉,更呼喝、挑釁、推撞、圍堵在場的唯一一名消防員,事件讓人震驚及憤怒。
在場警員甚至馬上驅逐在場的記者朋友,令消防人員陷入孤立無援的境地,情況相當危急。

在此,本人希望向這位消防人表達謝意及深切慰問!同時希望消防局不要因為政治壓力,扭曲消防員的守責行為。如此方不負社會對消防之期望!

此致
消防處長

市民XXX
2019年11月3日

send email去消防處總部:
hkfsdenq@hkfsd.gov.hk

#weconnect消防
#standwith消防
#有無手足可以幫手做文宣
#麻煩廣傳求推爆 //
老地方等
開始多狗!!
入馬場睇張曦雯
人要人
甴曱平
邊到
大陸狗多到回復返運動前 屌佢老母
光復沙田
狗屋
其實今日呢d 活動有人到嘅咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞