Notepad++新版代號「自由維吾爾」,GitHub網頁被灌爆,網站遭DDoS斷線

175 回覆
543 Like 1 Dislike
用緊mac幫佢唔到
同埋開unix system gen出嚟嘅file,會因為唔係CRLF,啲分行冇哂
我知,sublime嗰個用過但覺得唔好用,但我唔記得當時有啲咩問題
呢個都係一個問題,所以通常唔會用佢開啲重要嘅嘢,除非係想求其用英文mark低啲嘢就會用佢
send封email多謝佢就okay
佢好似識中文
呀,頭先search咗一陣我終於記得sublime text個sftp有咩問題

喺notepad++用sftp個插件嗰陣,我只需打個server host name、username同password之後就可以直接browse到remote server個file,之後開個file改完save之後就直接upload上server,之後直接熄notepad++就搞掂

但係sublime text個sftp要搞好多settings,最麻煩嘅一樣嘢係佢好似要求本地要開一個folder先得

唔知佢可唔可以直接browse改完個file再upload,中間完全唔需要涉及create folder嘅動作好似notepad++咁呢?你哋有用開可唔可話我知得唔得?因為我冇乜研究呢樣嘢
即刻del咗垃圾code轉用notepad++
另外也有人懷疑開發人員根本是台獨份子。

好熟口面
等緊中共ban GitHub
係時候ban github, 睇下收幾多企業皮
故意唔整迫你買office
paint.net都好好用
直接向Microsoft 施壓
用咗十年
佢地唔係有內聯版咩
係sublime setting edit server 改個json file就得

不過我每個project都係under獨立folder,正常practice來,配合git先會整齊
it人必備
冇++起手好濕濟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞