以前嘅政府廣告真係有「阻嚇性」...

193 回覆
69 Like 0 Dislike
有冇漏煤氣廣告
內容係有個師奶係屋企批蘋果,聞到煤氣味,跟住全部電器變左紅色
個bgm好恐怖,90年代頭o既
係兩登求過好多次都搵唔到

電話門鐘變紅色果個 有印象睇過

係呀我特登搵都冇
細個睇完喊到仆街
唔敢睇電視同發惡夢
獨留兒童好經典
係公屋條縫有對細路既眼望住你,個bgm突然尖叫,細個真係會覺得驚
宜家個類意外廣告,好似抹窗抹到窗花跌落地個個咁,真係唔會覺得有阻嚇性
獨留兒童好經典
係公屋條縫有對細路既眼望住你,個bgm突然尖叫,細個真係會覺得驚
宜家個類意外廣告,好似抹窗抹到窗花跌落地個個咁,真係唔會覺得有阻嚇性

真係好撚驚
記得有個小朋友唱祝我生日快樂
同埋有個係講 唔好留低我一個人吖
好懷念
同埋有有人記得片
唔知有冇人記得蚌的啟示果個?
一個廣告已經睇得出以前港英係真心想搞好香港
依家
有冇漏煤氣廣告
內容係有個師奶係屋企批蘋果,聞到煤氣味,跟住全部電器變左紅色

係呀我特登搵都冇
細個睇完喊到仆街
唔敢睇電視同發惡夢

呢個同舊版練靶場果個搵極都冇
聽就最恐怖係個師奶嘅神情
細個睇牛雜佬,獨留兒童,高空掟電視都好驚

最撚驚係果個叫你唔好去啲地盤玩,有條撚樣踩入個水氹,點知下面有木板同釘,一踩即流血,好撚痛
依家

而家個政府就係想你做蚌
90年代初MTR有張禁煙POSTER
恐怖到我見親都喊
鐵釘插腳底

呢個最痴線

係咪叫人唔好去d污糟海灘游水果個?
呢個真係童年陰影黎
依加咁多怪獸家長...廢事整完出黎又比人話到時又要剪片或重拍
九鐵細路玩火車
有無人記得以前有個廣告講把風扇轉死個人,唔記得係咪政府廣告,最後俾人投訴血腥停播
有冇漏煤氣廣告

係呀我特登搵都冇
細個睇完喊到仆街
唔敢睇電視同發惡夢

個色調
成間屋陰陰沉沉咁
有冇漏煤氣廣告

係呀我特登搵都冇
細個睇完喊到仆街
唔敢睇電視同發惡夢

個色調
成間屋陰陰沉沉咁

係咪有啲似呢種色調
https://youtu.be/sdf90kWcGFg
依家

而家個政府就係想你做蚌

不要再說了
每次睇到都好唏噓
有無人記得以前有個廣告講把風扇轉死個人,唔記得係咪政府廣告,最後俾人投訴血腥停播

果個應該唔係英治時香港政府廣告
有個印象係動畫廣告:「污染毒害環境,你無法可避」
係由一棵綠樹,因空氣污染枯死,後轉變成污糟人類肺部,果個先至驚嚇

果個應該唔係英治時香港政府廣告
有個印象係動畫廣告:「污染毒害環境,你無法可避」
係由一棵綠樹,因空氣污染枯死,後轉變成污糟人類肺部,果個先至驚嚇

https://youtu.be/Du5huA64CP0
呢輪啲講環保嘅廣告唔知點解好鐘意有一個scene係用大字塞滿個screen
鐵釘插腳底

呢個最痴線

係咪叫人唔好去d污糟海灘游水果個?
呢個真係童年陰影黎

我細個去沙灘真人見過前面個哥哥真係插到腳
好懷念
以前我屋企電話5字頭7個字
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞