[4/11] 下星期一 HKDI赤腳遊行 急需勇士為彥霖行下去

65 回覆
26 Like 3 Dislike
好現實嘅問題,就係安全問題

到時有狗仲著唔著鞋?

利申我都唔信彥霖係自殺
利申I大high dip生
我一定會準時到
講咗唔係感化人,係堅定自己同路人嘅信念
不斷去要求濕鳩院長攞出CCTV,其實有啲鑽牛角尖

大家有心理準備,真相可能永遠都搵唔到
真想當然好緊要,但係更加重要嘅係我哋能夠做啲咩為彥霖昭雪
因為有一個事實係肯定嘅
彥霖係我地抗爭嘅同路人
我嘅目的係,爭取更加多嘅人認同要為彥霖昭雪
唔係佢咁快人,係要堅定自己,think out of the box, 去做下追尋真相以外更加有用嘅事
對扻popo嘅不對稱過火武力,其實接近燈鵝撲火
打popp都唔怕死,你錫住自己對腳?
行就行 赤腳俾狗追點走
準備定鞋或者拖鞋,即刻着鞋走
同埋要有兩三個手足保護着個赤腳行嘅手足
唔好意思,推post & 借個靚位

鐘庭耀教授為今次運動發起了超大型全港民調,長期追蹤今次運動大事件的民意 (eg. 721,831) & 證明香港人未放棄,做份國際文宣, 話比全世界聽:5毛網軍不代表香港人
(眾籌到而家先35%, 仲要大家支持)

連登post: 鍾庭耀教授都企左出來....你仲做冷氣軍師??
https://lih.kg/1675545

眾籌link: https://www.collaction.hk/project/story/1209
不分化
裝飾好過啦
手鐲,我完全明白你擔心啲咩,所以我亦都無辦法說服你
但係呢幾個月來,有邊一件事係必定贏硬?
我哋所做嘅事幾乎所有都係 以卵擊石
全香港走上前面抗爭嘅人都係「明知不可為以為之」
我哋有手足俾人劈跛手腳咁就一世
有學生心口中子彈
我哋當中就係有人會豁出條命都去爭取公義

我目標唔係召集大量嘅人去赤腳遊行
而係想召集有犧牲精神嘅少量勇去做赤腳行

我作為搞手亦都會除鞋行落去
希望你會明白多少少
大力推呢個post
最和理非 最有畫面既做法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞