CityU VMC 我屌你老母!呃人隻狗!冇醫德!

18 回覆
2 Like 27 Dislike
早兩日領養左隻2個月大既松鼠狗
返到屋企扎扎跳咩事都無

嗰晚食完糧懷疑唔適應新餅,開始痾嘔,冇精神
之後第二日朝早帶左去間診所睇,可惜落埋針都冇太多效用,痾嘔繼續
當晚照舊喂電解水,見佢好辛苦好辛苦,嘢都食唔到,試下同佢按下肚仔舒緩吓,佢情況都開始好左少少叫訓到D,但訓吓醒下咁,我唔放心就陪足佢成晚

第三日朝早狗狗起身果陣佢企都企唔到,就即刻俾左D電解水佢,之後情況穩定返,仲好好力咁周圍望

我屋企人為左穩陣起見帶佢去VMC睇 (我要返學去唔到),點知個仆街獸醫望兩下,做個小測試就話腸炎無得救,呃我屋企人話好高死亡率,要洗2萬3萬住返5日院仲唔包好返,否則就安樂死,仲話D菌掂吓都會傳染要即刻洗手
我屋企人太錫佢,太緊張,唔識又俾個獸醫嚇窒,一聽到折磨多5日都好唔返,就諗不如俾佢舒服D走上彩虹橋咁就俾個獸醫帶去第二間房

之後VMC話提供咗善終服務,話2個小時後會有通知入錢,點知朝早到而家都冇通知要入數

嚴重懷疑佢根本冇安樂死,只係呃咗我隻狗醫返再拎去賣!!!

我冇信心可以追得返隻狗狗,各位有無方法可以追究到如果佢真係俾個仆街獸醫搞死左我真係好對唔住佢,佢唔應該淨係得2個月命架!!!!

大家為左自己既主子安危真係唔好去呢間,VMC除咗識叫人入院同安樂死,根本冇愛心,冇醫德,冇良心!!!!
我們早前在Telegram成立了手足匿名搵工平台,助手足自行尋找明白其情況的本地良心僱主,幫助他們在漫長保釋(可能講緊一、兩年時間的排期)或長期夢境中,有工開有野做有糧出,同時又可以滿足保釋條件。
https://lih.kg/1680524
https://t.me/findagoodboss
無證無據 d狗奴真係痴撚線
無錢就唔好學人養狗啦傻西
話晒都係under shitty喎
會唔會拎嚟賣啊

前幾個月cityu先救返我隻貓
我隻貓心臟病發係icu出院後
出院當晚見隻貓行路唔係幾好, 半夜帶返去急症睇醫生
個醫生超好, 幫我地檢查完話冇事, 只係我地太擔心
冇收我地任何錢, 叫我地唔好太擔心

你有冇去過city u? 咁大棟野冇可能呃你隻狗去賣
去過果邊急症同門診 個醫生同護士都幾好人喎
睇你講嘅病徵真係腸病毒 其實你有心嘅上網search一下就知醫生句句屬實

利申:入得嚟寵物台都係愛狗/貓之人 唔想你唔開心但始終要認清事實

你不如返寵物店追究or去信漁農處告賣狗狗俾你果間寵物店賣病狗啦 真心 腸病毒堅極高傳染性 我怕未必得你果隻出事

另外如果萬一你想再養第二隻 拜託你千千萬萬一定要先全屋消毒 然後隔三個月等啲病毒過哂先好再養

領養代替購買
你嚴重懷疑都要比下證據啦
領養番黎兩日就比你撚死左
聽到要兩三萬醫就直接啪左佢
然後就上網屌鳩人

有時真係唔怪得D寵物義工 你永遠唔知人既下限
隻松鼠狗先2個月
有冇可能咁細個會出領養比新手養??
樓主似係買狗返黎啦

仲有知唔知城大個醫藥費仲貴過隻松鼠狗?
基本上入得去睇 最底消費幾千蚊都走唔甩
樓上講得岩呀
一聽到要幾皮野醫就即刻啪針
你負擔唔起就咪撚養啦
啪撚左針就係到發爛渣話人呃狗
個醫生都無講錯 我隻狗初初嚟到屋企
都係唔肯食 仲肚屙 不停屙爛屎 甚至屙水
嗰陣真係日日帶佢去睇醫生 醫生都有講過
狗仔bb係好容易有腸炎 如果驗到有腸炎 死亡率都幾高
醫生幫我隻狗做咗個test 好彩唔係腸炎 ...
嗰陣喺房等結果 擔心到我呢
不過 我好好奇 到底係咩所謂好錫隻狗嘅屋企人
聽完個醫藥費之後會決定啪咗隻狗
其實醫生建議得留院 雖然有保留話唔包保醫得返
而事實上 佢都無講錯 腸炎對狗仔bb嚟講都幾危險
但起碼仲有得救 決定權喺你屋企人度
除非佢哋聽到個銀碼 同埋醫生嗰句:唔包保醫得好
就打定輸數 咁嘅話 都唔係好錫隻狗啫
一啲希望都無 隻狗係比你哋害死㗎喎 佢連接受醫治嘅過程都無 ... 更何況 老實講 區區一隻松鼠狗 我洗呃一隻通街都有嘅狗仔?我呃啲柴犬 或者靚嘅名種貓唔好?
Agger
我老豆唔太鍾意隻狗
但之前聽到手術要二三萬
都自己比晒醫藥費
我養隻北京買嘅時候才5000,今年14歲做了2次大手術約15萬,每月心臓病等藥物要4000,已經食了3年,但佢陪住我走過14年的人生!每朝每晚都會錫我氹我!就算要繼續比錢養佢長長命命,幾多我都會繼續比!因為佢係我隻狗!愛係要雙方付出的!
利申:我隻狗2次大手術同心臓專科都係一直睇VMC的!錢係多,你就當分期供一部可以用到20年嘅車吧!
窮唔係問題 窮有窮養富有富養
但屈人地賣你隻狗 你個腦就應該有啲問題
樓主可能仲細,同都有愛心,唔好話佢啦,佢都唔想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞