[灰衫vs藍衫]元朗藍色衫阿伯係我朋友個爸爸,想澄清返...

217 回覆
42 Like 205 Dislike
話說我朋友個爸爸就係藍衫阿伯,我朋友無ac想借我ac開個post講幾句澄清返。內容如下:

「LIHKG 個post灰色衫戰藍色衫阿伯,藍色衫係我爸爸 。事發係我爸爸放工行過 ,被人誤認為係藍絲 ,被個灰色衫同其他人打到流曬血,攻擊本身就有傷患嘅腳同關節位。我爸爸係教練,有腳傷就等於冇左份工。唔該各位唔好未搞清楚就打人,呢個舉動令到一個家庭面臨破碎。我爸而加入左急症室搶救,情況危殆,對腳若然有事,我屋企一家之柱就會冇左。重申一次佢無講過”警察加油”或”支持警察執法”等字眼,係灰色衫點錯相。 片段亦聽到藍色衫多次講”唔係我講架” 希望手足清楚咩事再進一步行動
唔該還我爸一個清白。🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻」

https://youtu.be/vdM22XNAdVQ

【黃色經濟】有個傻仔整咗個黃藍商鋪認證平台
https://lih.kg/eqgeNS
【行動post】聽日3點尖沙咀見!
https://lih.kg/1676687
真係打錯人都幾撚戇鳩
香港足球名宿
即係點解佢會同人打交
俾人點錯相
希望無事
希望世伯冇事

Btw 有咩需要上嚟開聲,一定大把手足夾返醫藥費同生活費
想知灰衫嗰個係咪狗搗亂?
見有人話佢後尾走去搵班狗
如果真係打錯,有個想拗斷人隻腳個口罩仔唔該你賠返一百幾十個比人
比人認錯以為佢支持警察。
其實藍衫一直係被打,佢只係反抗。
咁有藍絲味道嘅文章
應該親眼認證先以武制暴,搞清楚仲阻住人先係左膠
神獸召喚咗返唔到轉頭,除非見對方手持武器,唔係都係問清楚先好

如果樓主所言屬實,希望大家幫幫佢,祝阿伯早日康復
唔知道打人個位係咪手足 但只可以講句 希望了解到成件事嘅來龍去脈
Fc呢
事發係我爸爸放工行過 ,被人誤認為係藍絲

咁多人行過唔打,剩係打你一個?
事出必有因,叫你老豆誠實地解釋下
一係放事前事後片囉
打篇文你話係就係啊,FC都無
直播都播咗兩三分鐘 如果真係點錯相大聲講會無人聽到?認真我無聽到
個藍衫呀叔拉扯咁耐一句澄清都唔識嗌?
咪撚玩啦
此post 已完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞