【絲打主場】【和理非打大佬】 【經濟行動POST 】 「雙11」一於幫佢「傷11」!罷買所有中國網購,尤其淘寶天貓 !

83 回覆
46 Like 1 Dislike
「雙11」一於幫佢「傷11」!罷買所有中國網購,尤其淘寶天貓 !香港係2018年出口地區No.1,今年要佢得返一成!

初次開行動post,因為真係覺得無理由唔響佢做推廣時跟手罷一罷佢!

「雙11」係罷買紅店大佬「淘寶」既好時機!

跟據蘋果日報2018年報道:「除了中國本地搶購,境外的用戶都參與雙11購物節,根據阿里巴巴公佈的數據,香港是出口國家/地區第一位,然後分別是俄羅斯、美國、台灣及澳洲。」

雖然萬聖節都未到,咁快講「雙11」好似時間尚早。但通常大約11月1號開始就有減價動靜,但由於出口地區頭幾名當中有美國同台灣,所以好想早啲可以Wecorrect埋一齊在「雙11」杯葛淘寶!有賴各位文宣組,希望可以中英對照,Wecorrect 埋台灣美國一齊「傷11」!

就算真係好需要到淘寶網購,都希望唔好貪個少少便宜,比少少骨氣,「雙11」之前或之後買。做低佢條大數據!
根據以往經驗,「雙11」除咗大陸網購,好多外國網站都會跟潮流,都係呢段時間做減價。要網購大把好選擇!
眼見NBA wecorrect如火如荼,希望今次行動會有多少回響~
不嬲都唔買
啱, 不單止我地罷買, 仲要叫其他人一齊罷, connect 全世界
傷11
雙十一係和平紀念日
點都有d活動要搞下
借位
[堅行動post][求三連]三分鐘Twitter 戰線傳送門 10月26號
https://lih.kg/1675453
好名!傷11
香港是出口國家/地區第一位呀拿,我要佢變最尾!
同埋留意有冇香港YOUTUBER仲有冇拍雙11前開箱片
就算要買都唔好果日買,一定要做低佢條數
推到有文宣!!!
叫港豬唔淘寶慘過叫佢地奶共
成個office一邊話要抵制,一邊就成枱淘寶貨
呢段時間啲商戶成日sell啲支那光棍節
邊個係紅店即刻現形
如果早一日
香港本土商號
做一個撐本地唯一激買日
可否?

要真係好平同埋大數量商戶參加先得
否則結果都只係淘

(可用支那寶都係一個原因,好似澳門咁:有好多人因唔收支那寶就唔買)
我英國老闆對淘寶冇好感
但係以前個歐洲佬老細就淘到停唔到
Push
雙唔雙11

都唔應該再去淘啦
push
岩,向中資說不
其實雙十一好伏,只不過一種gimmick
一黎有人以前好似統計過,其實雙十一D貨唔係平好多
二黎雙十一個陣D物流慢過閪,等十世先拎到

呢兩個原因,已經令我唔會買
寧願多少少錢去實店,有得親眼睇,衫仲可以試下岩唔岩同摸下D料

淘寶D衫嘅料真係唔掂,十有九伏
伏咗一次我都唔再買
問咗關sir 未?
一向唔買
Ok, no problem
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞