大陸勇武手足參與港獨,逃到臺灣被遣返

278 回覆
737 Like 30 Dislike
會唔會係double agent?
用生命值硬接
依家點?
手足
黎香港 收埋佢 得唔得
不可能,看到國安通報台灣航警就對了
敢亂來附近的坦克車就開進機場了

離機場不遠就有海軍陸戰隊營區
一個國安是能打幾個館長

覺的會被搞別上飛機去跟移民官自首
會安排陸委會協助處理
有前例這樣幫過民運人仕
佢唔係秋實冇後台,應該渣都冇
內咩地
Nooooo
台灣點解要遣返佢?
中國男子稱不願回中受審想跳機入台 依法遭遣送
https://www.worldjournal.com/6582185/article-%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E7%94%B7%E5%AD%90%E7%A8%B1%E4%B8%8D%E9%A1%98%E5%9B%9E%E4%B8%AD%E5%8F%97%E5%AF%A9%E6%83%B3%E8%B7%B3%E6%A9%9F%E5%85%A5%E5%8F%B0-%E4%BE%9D%E6%B3%95%E9%81%AD%E9%81%A3%E9%80%81/?ref=%E5%85%A8%E7%90%83_%E7%84%A6%E9%BB%9E%E6%96%B0%E8%81%9E

一名中國籍男子自稱因調查香港問題,被中國公安要求返中受審。他昨天轉機到台灣時,準備以「跳機」方式入台,但因許可證件不完備,今天凌晨被移民署依法遣送到第三國。

主張唔激嬲共產黨係咪令你覺得自己好聰明?
係嘅話你唔好嗌香復香港時代革命

革命唔係乞求
革命就係獨立建國
五大訴求只會由香港國政府實現

香港獨立係唯一岀路
馬英狗真係仆街嚟!
如果佢真係嚟爆料就失去左重要手足
琴日睇Twitter有個大陸人喺台灣比人格硬夾上機,唔知係咪佢

吓,台灣咩原因同大陸合作?
可能係美國佬既人
大撚鑊
內地手足加油
所以佢地唔知有呢樣野,黎到香港都唔識買
傻咗⋯⋯去台灣⋯⋯
可以點救呀?根本冇計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞