有冇重慶大廈非洲菜推介?

77 回覆
4 Like 0 Dislike
唔食過呢d所謂既英吉拉餅都唔好話去過埃塞,不過事實係你想避都避唔到,因為就算叫其他野食,佢地都整d有其形而冇其味既野。

前排去埃塞,食呢d餅食到幾乎精神出問題,果d餅既質感同白糖糕或者芝麻卷差唔多,但就係減去左果種香甜味,取而代之就係酸味加上宿臭既感覺,仲要凍既。而且問題係佢囉黎餸餅既餸,係又油又辣,你想像一下,食緊麻婆豆腐果時有人淋d乳酪上去,你係乜撚野感覺?

呢d就係我去果時食既野

呢一d就係所謂既其他野,d味道呢...完全唔係平時食開隻味。

係咪黑人社區?
美國好似好多黑人已經忘記自己祖先邊度, 淨係知黑奴
呢層我都唔太清楚。間餐廳叫Meske Ethiopian Restaurant
睇落好似好好味咁啲窿窿餅好似可以索曬啲肉汁未親自食過都仲會保留幻想
第六張圖係咪生牛肉?
但係第七章睇落好似好正!
兩張都係講緊英吉拉
會索到...但個味係完全唔夾,覺得過癮都係得兩餐,第三餐你已經唔想再食。
係...生牛肉,埃塞有好多。

雜大便
巴打食完有冇唔舒服?
生牛肉好似唔衛生
生牛肉中間白色嗰舊咩部位嚟?脂肪?
睇地區,有部分非洲國家人種真係身體資素好好多
冇呀,我腸胃唔錯,而且去到每日都有食日本d整腸丸打底,但到第7、8日腸胃開始累,不過未到唔舒服。
白色既係脂肪,果兩卷係英吉拉餅。
去到唔使打針咩?
去印度嗰啲地方要打針, 埃塞俄比亞反而唔使
要打黃熱病針,但冇人會檢查。
香港都有injera食
應該係基因汰弱留強
黑奴時期太恐怖,基本上生存到落黎嘅黑人都係體格勁到癲+蠢蠢地(聰明=唔聽話=死)
就算係黑奴時期後,生活條件都唔算好,尤其係非洲都係多戰亂
同樣嘅理論我覺得都發生亞洲
由以前到而家,多打仗動蕩嘅北方整體都係體格好勁
東南亞地帶都係,反觀常年都係和平撚嘅南方體格明顯垃圾
Injela 真係咁難頂
未試過
酸味係發酵黎
臭真係唔知
好似係發酵成一兩日
啲餸唔啱食就唔奇
生牛肉
衛生咁差會唔會有蟲
唔臭,係酸宿,食一次半次冇咩問題,但食到第三餐就好唔慣。
餸係ok既,因為我地都食慣鹹辣野,如果有碗飯或麵,就好好多。不過...佢地d飯都係非常難食,唔係用電飯煲煲出黎。
道地野,去到點都試一兩口。
香港大把好野食點解要食屎,正一屎忽鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞