[討論]究竟女人同TB拍拖到底咩心態?

39 回覆
0 Like 0 Dislike
個人認為
大多數Tb 好拎無禮貌

agree
太多數tb 都奇撚怪怪 以為自己講野好有道理好撚型咁
好想知一個tb點解唔變性成為男性
既然要有男性既外表而有鐘意女性
咁點解唔變性?

同求
怕後悔?

首先,其實變性唔係話變就變,身心要有準備,要醫生評估,另外女變男比男變女風險大好多。你咁問都幾無知,因為你對醫學上嘅嘢太唔了解。一個人下定決心要做變性手術,需要面對好大壓力,尤其是香港,何必咁樣冷嘲熱諷?

另外,Tom Boy只係外表上嘅描述,人地個性別認同係乜,你唔同人傾係唔會知道。有啲作男性打扮嘅,佢地並非自覺係男性,打扮同心理並無直接關係。而另一啲可能真係自覺係男性,但因為我上面講嘅限制,冇辦法做手術,只能卡喺中間。你地可以唔同情佢,反正你地身處主流,好難理解佢地嘅痛苦。

最後,變性手術喺歐美程序好似簡單啲,社會同醫療體系都比較supportive,係香港仍然當GID係精神錯亂。
咁點解唔變性?

同求
怕後悔?

首先,其實變性唔係話變就變,身心要有準備,要醫生評估,另外女變男比男變女風險大好多。你咁問都幾無知,因為你對醫學上嘅嘢太唔了解。一個人下定決心要做變性手術,需要面對好大壓力,尤其是香港,何必咁樣冷嘲熱諷?

另外,Tom Boy只係外表上嘅描述,人地個性別認同係乜,你唔同人傾係唔會知道。有啲作男性打扮嘅,佢地並非自覺係男性,打扮同心理並無直接關係。而另一啲可能真係自覺係男性,但因為我上面講嘅限制,冇辦法做手術,只能卡喺中間。你地可以唔同情佢,反正你地身處主流,好難理解佢地嘅痛苦。

最後,變性手術喺歐美程序好似簡單啲,社會同醫療體系都比較supportive,係香港仍然當GID係精神錯亂。

我問嘅問題何來冷嘲熱諷?
我係想知佢地有咩因素決定唔變性
既然您話佢地變性後會有壓力
唔通做tb個時內心會好過啲?
變性後無論身心都已經係自己希望嘅性別
咁樣唔會令自己舒服啲咩?
咁點解唔變性?

同求
怕後悔?

我問嘅問題何來冷嘲熱諷?
我係想知佢地有咩因素決定唔變性
既然您話佢地變性後會有壓力
唔通做tb個時內心會好過啲?
變性後無論身心都已經係自己希望嘅性別
咁樣唔會令自己舒服啲咩?

對認為自己性別係男嘅人黎講會,真係會,但香港嘅話,要好有勇氣,同埋公院最好手勢個醫生已經退咗休
因為鐘意一個人唔一定因為個性別
女仔鐘意男仔大多想很到被照顧可以依賴嘅感覺 (或者其他啦)
而拍拖 兩個人都係想開開心心又有個伴
而社會係界定好男性應該要照顧女性
所以女會同男拍拖去獲得想要嘅野
但當個tb比女性係拍拖上要嘅野 咁鐘意都好正常
Sorry for 1999
戴返頭盔 以上為個人見解
留名
點解會有TB 出現

喜愛女性
不想變性?

何韻詩叫唔叫TB???

喜愛女性 唔想變性
點解唔可以2個長髮女仔出街
點解其中一個要喺談吐行為外形上扮男仔

無人話2個長髮女仔唔可以喎

我都無話唔可以

咁你問嚟做咩

我係反問緊啲TB 點解唔可以兩個長髮 正常女仔打扮
真係有咁難明咩
留名
點解會有TB 出現

喜愛女性
不想變性?

何韻詩叫唔叫TB???

喜愛女性 唔想變性

我都無話唔可以

咁你問嚟做咩

真係有咁難明咩

Les可以係TB?
留名
點解會有TB 出現

喜愛女性
不想變性?

何韻詩叫唔叫TB???

喜愛女性 唔想變性

我都無話唔可以

咁你問嚟做咩

真係有咁難明咩

Tran同lesbian係兩件事,你所指嘅係lesbian之中又中意男性打扮啫

喜愛女性
不想變性?

何韻詩叫唔叫TB???

喜愛女性 唔想變性

我都無話唔可以

咁你問嚟做咩

真係有咁難明咩

Les可以係TB?

Tb只係大家嘅稱呼,你唔知佢係tran定les
同tb拍拖既女仔一樣鐘意女仔身體 鐘意搞tb添架
咪覺得個d女仔就係直啦 (或者夾硬話鐘意tb既bi女係直 )
係直既邊有人咁得閒迫自己鐘意女仔
任個女仔幾正 最尾都食唔落啦
(當然調返轉係les既任你碧咸咁既樣條J識轉彎都係乾)

Agree 利申長髮les
TB 正仆街
浪費兩個閪
TB 正仆街
浪費兩個閪

利申:覺得只浪費一個西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞