[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶(34)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
各位繼續

上一個 post

[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶(33)
https://lihkg.com/thread/1653174/page/1
【注意事項】

1)買錶還買錶,最緊要唔好買 BALL

罪證:2015 年勾結黑警散仔協會,推出「警務精英特別版」手錶
http://www.passiontimes.hk/article/01-06-2015/20422

2)避免購買 Seiko / Grand Seiko,全面封殺香港代理「通城」

罪證:2019 年勾結黑警散仔協會,推出散仔協會 40 週年特別版手錶

通城作為香港代理,必定跟事件有關,做法完全係同廣大香港精工用家過唔去
Seiko HQ 作為生產商亦責無旁貸
真係要買精工,請買水貨,一蚊都唔好俾通城賺

【FAQ】

1)點解貼親 Rolex 同 Panerai 都收到咁多負皮嘅?

呢度係咁,入鄉隨俗啦,大家冇惡意嘅。

2)你哋平時講嗰啲 RR 同埋 M 係咩嚟?

香港其中兩間買水貨錶價錢比較相宜,質素有一定保證嘅舖頭。
so far 冇聽過有人買到假嘢。

一間係稀有稀有 R__e R__e,另一間係 M_____z。請自己再 search。

3)邊度有高質皮帶推介?

擺花街 escalator 隔離有間舖專賣錶帶,請再 search。
lm
lm

新post舊錶lm
Speedmaster
留名
留名
未買到既新手留名
支持原廠 nato
就係想買 sky dweller ?
劉明一身蟻
Hi
新po劉明
wishlist 入面其中一隻
第一隻應該入隻omega玩下先 儲多一陣先諗100K 以上
先入99k 的omega
Speedmaster 月相
99k笑咗

BTW 其實skydweller 都幾吸晴
我都鍾意speedmaster 第2隻諗住買佢

留名
知唔知9904 9905 movement 有咩唔同... 就知9905 用係貴金屬錶上面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞