11月3號至11月我10號小弟打算去加泰 一人一個任務交俾我

14 回覆
3 Like 1 Dislike
聽到加泰人話要學習香港嘅抗爭模式,於是小弟就諗不如親自飛去當地睇吓大家嘅模式有咩唔同,拍片俾香港人互相參考吓。
小弟希望大家可以喺下面留低有咩想知同想同當地人講嘅說話,等我可以好好諗吓條片可以點拍俾大家。
仲有,小弟本身仲讀緊書,冇太多錢俾我可以發呢個夢。如果可以嘅話,大家可唔可以一齊眾籌筆錢資助吓我。我已經開始由不同渠道搵緊資助,希望大家可以支持吓我做呢件事。如果手足需要我俾proof你地嘅,歡迎PM我。無盡感激
你開個眾籌

最好搵個有採訪經驗嘅人一齊去
搵多個立場記者幫手
我就會貨金
話俾佢哋知連登仔怕中伏先唔去加泰集會
全裝full gear去, 教當地人點保護自己
或者貼連儂牆,比當地人試吓一齊貼
搵記者呢個諗法幾好,我人脈淺淨係識一個蘋果嘅記者。手足會唔會有方法問到記者會唔會有可能做到件事出嚟?
了解下前線加泰人點解想獨立 嗰邊黑警有幾黑 唔想獨立既加泰人係點解 搵啲一手真相比我地知下
唔止謝sir,連er er er sir都……
https://lih.kg/1644080
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞