有關屋企跳掣一事

11 回覆
0 Like 1 Dislike
【借acc一問,求救
想問下屋企開廳+大房嘅燈同冷氣,用風筒(dyson, 開到最勁),開埋電視
就好容易以上兩盞燈閃下閃下,之後就會跳掣。
唔係電箱跳,電箱入面啲掣全部正常開哂,而係要看更上黎係(?)電錶房開掣先開返到d電
好困擾 試過6-7次,但有一次冇用風筒都停,唔知做乜
有冇人知係個風筒問題(太勁?)定點?
問個開電個條友佢都話唔知,求解答
你個大制壞
佢個總掣唔夠大,你地冇得搞,要管理處換。
總掣唔夠大啊⋯⋯因為問佢又話冇人好似我地咁
我屋企都試過,佢地換左新掣就冇事。

因為如果係你屋企有事,一定跳你屋企先,唔會屋企唔跳掣房跳咁搞笑
佢地仲係咁hea我 次次開完就算 呢排咁密仲係咁叫我去搵人黎整
咁你係管理處免費換?
係呀,都係搞左好耐先換。
你 mark 低邊日幾時跳過,儲夠幾次落去屌尻佢啦,有禮貌地
層樓幾多年
d舊樓得火數45A 開多d電器都收皮
唔關風筒事
有可能係出面個大掣線老化又或者駁得唔好
管理處上到黎係幫你打返個大掣, 唔會幫你搞任何野
如果時時都係咁要打去中電/ 電燈公司, 佢會搵人去搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞