清真牛肉館係穆斯林的25仔

208 回覆
1565 Like 15 Dislike
小女子借朋友a/c 出post

最近見到有巴絲話想撐清真的餐廳,有啲說話想同大家講吓

是咁的,小女子間中都會同父母去清真牛肉館/馬家莊食飯,特別係爸爸,因為佢好鍾意食佢啲牛肉包,兩間餐廳都係同一個家族,好似係姊妹公司,但八月之後我就無去過,因為當時在餐廳,太子果間馬家莊,親耳聽到個老細同的朋友吹水,話作為中國人點可以反中國,共產黨係我哋中國人的政府,啲廢青成日攪攪震,攪到無晒生意,之後有個佢嘅屋企人話,再係咁我哋返加拿大..... 作為中國人你地全家走咗去做加拿大人,口話愛中國,之後我就再無同屋企人去食,但爸爸有時間中都會去九龍城或者太子自私食⋯⋯

琴日爸爸自私食完,返屋企之後都話唔會再去,佢話食嘢時,有個熟客同老細吹水,問佢星期日有冇去重慶大廈幫手送水呀,個老細話果啲穆斯林唔同佢哋,唔關我哋事⋯⋯爸爸係淺黃,但佢都話唔再幫襯,爸爸話佢哋全家一早揸加拿大護照,之前係加拿大都開過,九龍城就好多年,後來開太子果間.... 宜家佢哋口話愛中國,揾香港人錢,有事又話返加拿大,又唔撐香港穆斯林,爸爸話以後要幫襯就去重慶大廈或南亞人開的

最後,fc 係小妺同爸爸媽媽,無老屈人哋,唔再幫襯唔係唔好食,食咗好多年,係好味的,但宜家係黃籃之爭,食唔食你哋自己話事
Push
輕推10連
秒斷咁快手

佢啲肉係咪真係清真
咁仆街?
本身吹大左唔係好好食,都唔會特登幫襯
而加要blacklist
推到比南亞同穆斯林睇到!
件事查清楚先。

不過有樣野唔洗FC, 真係越來越難食
冇片冇錄音
我都可以fc
佢一家係真係移左民
代出post果條傻仔,唔記得左跟圖!
自膠!!
連登仔比d膠我推起佢

輕推
推!認真幫襯上次派水果班人
Push
這兩間似賣清真版的上海菜同咖哩多過賣真正的穆斯林菜

尖沙咀間清真牛肉麵好食
pish

以前清真牛肉館未有分店嗰陣好鍾意食 , 後來越整越渣

馬家莊唔覺佢好食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞