[明日香港] 新式監控公廁 屙屎超過15分鐘即派人check你

193 回覆
599 Like 13 Dislike
原link係下面。簡單翻譯:

中國原有嘅監控公廁係scan人樣拎廁紙,用意係防止偷廁紙:
每人scan完可以用80cm廁紙,9分鐘之內唔可以再拎。

中共用「防偷廁紙賊」呢個理由令中國人接受左去廁所要scan樣。

最近中共係上海升級左150個監控公廁,
新功能包括:smart空氣質素監控,控制人流,調節水位(?);
同埋
入左廁格15分鐘唔出黎,就派人check你

https://shanghai.ist/2019/10/18/shanghais-new-smart-bathrooms-will-send-out-warnings-if-you-take-too-long-pooping/

即係本身監控成個公廁有咩人出入,依家深入到每個廁格獨立監控
唔知廁格入面有冇鏡頭同mic

下一步會唔會用「關注市民健康」做借口驗埋屎尿

btw
係9gag搵到條片,係監控廁所啱啱出現果期訪問d中國人有咩睇法
有個大媽話「挺好的呀,希望不止我們這裡有,其他地方都一齊享受」
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=9BSzgeOrfhk
Big brother is watching you
拎紙巾唔可以過80cm 我覺得合理 好撚多大陸閪都會偷 真係好撚低賤
厠紙個個係on9
但其實其他地方,包埋香港啲高級厠所都有類似既野
用嚟防止有人係厠所暈低
因為好多人一暈就會入厠格,暈低左就無人知。
利申,有做過依類項目
痾個屎都watching u
香港直接有清潔睇場嘛 大陸果d冇人看
好耐之前m記紙巾仲係放出黎個時 d師奶大媽都係一疊疊咁攞
之後會唔會有新功能check埋你啲屎
太臭嘅話會屈鳩你排放霧霾
「挺好的呀,希望不止我們這裡有,其他地方都一齊享受」
仆街到
呢隻蝗完美演繹一隻支那人點解聽到香港想獨立會發哂癲
因為佢食緊屎 都想你食埋一份
支那狗 生仔痾篤屎都無自由
比人監視仲慘過巴黎啲公廁
一夠十五分鐘會自己開門
btw正常人屙屎連㩒電話15分鐘邊夠
好似喺雪地
學埋日本d惡搞節目15 分鐘彈佢出黎吖嘛
中國人梗係要管啦
喺中国會識去廁所大小便嘅人的確可疑
乜都未做就當你會偷
便祕點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞