2020 Summer Internship / Placement (2)

1001 回覆
3 Like 8 Dislike
聽講係。。。
有冇人有hkma 消息
pwc 真係入傳聞中有手有腳就請
ibank BO 定 boutique FO
梗係boutique fo啦ching
Anyone received CMB offer after ac?
下年7月就要搵2021 ibd intern但係無咩experience,唔知下sem有冇方法可以惡補
Gpa幾多先
gpa有3.7
咁都夠 加埋識人應該做到
識人係指要md嗰個level?
識咩都得 幫你拎到summer rp就得
讀Gbus/qfin?
讀緊e&f
E&f 難d IBD喎,一係你要係大陸人,一係你要識人,一係你個e&f唔係三大,而係Ivy League,LSE個class已經未必得了
其實自己都知,不過想博吓睇吓有冇機
不過支持你呀,幫香港人攞返一席!
多謝師兄
識個UST local ECOF 入GS IBD,其實都係睇個人有冇料
師兄咪亂講
大把non-神科人沖到入去
Network + Experience 最重要

利申 今年係BB翻緊煙腸 同Batch有2個IBD係E&F 加油
自己今年喺BB IBD拎咗RO,唔係冇可能,但一定唔係大把,同埋已經唔關係咪神科事了,當然神科會易少少,但係香港人整體都好難,亦只會一年難過一年
Markets呢邊都係nds為主,不過情況冇ibd咁誇張,其實enf ching不妨試下trasnactional banking,個pay都唔錯
大佬們可唔可以share吓啲experience或者tips?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞