(keep住團火)預測岀年新年後會有倒閉潮

27 回覆
73 Like 0 Dislike
黎緊仲有聖誕節同新年兩條水,商户唔會咁戇鳩依家就執,咁啲貨點?所以就算蝕租,都要頂埋佢搏呢兩次機會盡岀貨,可以話係賭搏,但係無得揀嘅賭局。

所以依家做嘅大大少少嘅事,例如罷買罷食等,睇唔到成效唔洗灰心,相信唔洗幾耐就會有倒閉同失業潮。

到時唔洗再和你塞被罷工,全部人無後顧之憂上示威。可能你會話班藍無咗份工會跟你示威?唔打柒你?我答你會,但咁只係發洩,同時佢地都無得揀,心入面知道搞你班友仔唔掂根本就叫唔停場運動,唯有跟住逼港共回應5大訴求,令社會回歸穩定,佢地先有岀路。

利:
我立場係5大訴求 缺一不可
但我知有好多人都好攰
講將來就太遙遠
咁我俾個短期希望大家
頂埋落去 加油!
想贏同我入嚟
想connect全世界同我入嚟
把握時機 食住個勢

[擴大戰線] [行動] 與其嘈加泰集會 不如唔搞呢個
https://lih.kg/1668190
繼續錫春袋
聖誕新年一定要大搞罷買行動,
唔好俾藍店出貨。
呢樣真 唔好俾佢地回到氣
聖誕新年既貨正常早半年已經落晒訂,係想走冇得走,點都要散埋堆貨佢。

KEEP住咁樣過完年D貨散唔散得晒都要收檔。
聖誕仲頂得住,新年應該開始唔得㗎喇
繼續黃消費 藍罷買/裝飾

新年後 藍絲
教藍唔好投民賤聯 你愈唔投佢地愈加本金討好你地
最緊要減少消費
政府唔驚你破壞
係驚經濟一壇死水
Physical 好似 $99 月費,三人同行一人價錢...好快死
Kwun Tong Anytime 好似執左
聖誕新年只幫襯黃店
又可以汁平貨
我玩緊
最近幫fd問話200幾一個月 (太古)
係咪間間唔同?
之後就係裁員同結業潮,供緊樓果D。
同歸於盡啦
撥行個 火
我地要罷買慶祝
長期戰
啲錢比自己人賺
藍既含撚吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞