白宮顧問:中美談判倘順利 或撤12月關稅

21 回覆
3 Like 4 Dislike
【明報專訊】美國白宮經濟顧問庫德洛(Larry Kudlow)稱,如果貿易談判進展順利,有可能取消12月向中國貨加徵關稅的計劃。市場對中美貿易談判樂觀,加上已公布業績的標普500指數成分股表現大多理想,刺激美股早段向上。美國10年期國債孳息逼近1.8厘,期金跌穿每盎司1490美元。FactSet數據顯示,截至上周五已公布業績的逾14%標普500指數企業當中,81%的盈利高於分析師預期。企業業績利好,部分由於市場預期較低。分析師預期,若本周公布的業績繼續有正面消息,美股可望再創新高。
都唔知聽過幾多次話順利了
侵侵慢慢撚,過咗聖誕收45
如果...
有可能...
即係未傾惦啦
呢篇文真係多鳩餘
聲稱順利-》中方反口-〉談判破裂-》trump 又撚狗
唔咁吹風,個市邊到會升
由頭到尾都多鳩餘嫁啦,有邊次係真,反口覆舌,認真睇個d 都係on9
唔放風股票點升啊
笑死
咁Q多可能
其實1年前已經傾掂數 根本係到做戲
傾得掂一早完撚左啦
兩個大國面子問題 同埋要重整某啲範疇
所以要猜多幾板
即係無可能撒關稅
想贏同我入嚟
想connect全世界同我入嚟
把握時機 食住個勢

[擴大戰線] [行動] 與其嘈加泰集會 不如唔搞呢個
https://lih.kg/1668190
12月預計加個d唔加,加左個d照收25%
要開放巿場同開網,中國收硬皮都似
good 文宣圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞