荃灣邊到好住?

247 回覆
2 Like 94 Dislike
我元朗 老婆觀塘
兩家人會輪住黎照顧小朋友
天水圍同馬鞍山

睇左好耐 又岩筆直同最方便係工廠三寶
愉景都諗緊 綠楊就太舊
可以考慮下海濱/海灣, 行去西鐵站夠近方便去元朗, 另外海濱朝早有村巴去觀塘, 放工時間都有村巴返海濱
提一提荃景啲房幾大
慳返裝修錢
直頭自己黎啦得閒就幫埋街坊打好鄰里關係
三棟都有fd住 唔差個幾步啦 要比較埋全部 budget 都要睇餸食飯
爵悅庭係中央水冷散熱,唔係中央冷氣
即係你屋企依然有一部分體式
只不過係水冷,唔係風冷
咪再搞錯
樂悠居 一層廿幾伙,單棟
立坊 開積麻麻,單棟
爵仔 水冷冷氣,走廊暗,屋苑

揀想食邊個缺點仲好
我自己就覺得ok!三寶之中最近市中心!樂悠居一梯廿幾伙,立坊就啲積唔實用!綠楊太舊,愉城鑽石廳,新嗰幾個屋苑又太貴!我上年買嗰陣,只係考慮爵仔同名逸居!我又係指定買荃灣,因雙親年紀漸大兼住葵盛,買荃灣方便返屋企照顧老人家。我相信每一個人買樓嘅時候揀地點都會考慮自己嘅因素,每個人都有自己嘅理由。樓主決定買荃灣都一定有自己嘅理由!
Yes!所以有時要叫管理處上嚟通水!
有少少憎人富貴厭人貧
佢做過d咩?

定係佢無做野?

佢做既野就多囉

荃錦公路落迴旋處,就係佢自己要求路政處重新劃過啲線,由虛線變實線,聲稱改善交通
搞到荃錦公路啲車塞死哂,

愉景會好D?

元朗同天水圍都有巴士係愉景落,去馬鞍山行去大河道有巴士
樓主乜嘢budget先?上車定換樓
搭西鐵行過公園就到工廠三寶
由大西北搭巴士出黎搖一個鐘對老人家都幾係野
元朗同天水圍出荃灣勁快叻,20mins 左右
叫老人家係西鐵行去3寶咪仲玩鳩佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞