有無人支持安樂死合法化?等人想死就唔駛跳樓燒炭

32 回覆
12 Like 2 Dislike
建議樓主可以睇陳曉蕾的書叫 死在香港/香港好走 先
再者安樂死幫唔到佢地
反而社會問題,學業壓力以及缺乏出路 才是自殺的主因

本書講咩架?

有講咩係安樂死
教我地分咩係拒絕治療/中止無效治療/平穩死/協助死亡
不過佢的書最主要講人應該最後點行最後一程 特別係患左重病的人

btw 解決社會問題先幫到呢班年青人

其實荷蘭比利時已經有俾厭世既人安樂死

荷蘭垃圾國家 男既吸毒 女既做雞

笑咗
建議樓主可以睇陳曉蕾的書叫 死在香港/香港好走 先
再者安樂死幫唔到佢地
反而社會問題,學業壓力以及缺乏出路 才是自殺的主因

本書講咩架?

有講咩係安樂死
教我地分咩係拒絕治療/中止無效治療/平穩死/協助死亡
不過佢的書最主要講人應該最後點行最後一程 特別係患左重病的人

btw 解決社會問題先幫到呢班年青人

其實荷蘭比利時已經有俾厭世既人安樂死

荷蘭垃圾國家 男既吸毒 女既做雞

For terminal illness only

西歐已經開放俾厭世既人

呢啲先係真正自由社會
人連自己死亡都掌控唔到真係好悲哀
銃夢
For terminal illness only

西歐已經開放俾厭世既人

呢啲先係真正自由社會
人連自己死亡都掌控唔到真係好悲哀

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞