[19/10] 林鄭宣布與警員割席

862 回覆
6354 Like 25 Dislike
林大總統 快啲出聲明反對啦

Condom俱樂部
Mon po狗落力啲打啦 殺啦
Condom
Fight for condom , stand with popo
好撚簡單,共產黨用你班狗,你覺得會有好日子過?

你班傻狗睇下當年幫共產黨打江山嘅老兵

睇下佢哋下場幾慘

我實有命睇你班狗仆街
由yellow object果刻 林鄭已經唔滿意啦
笑死
共產黨既抽後算賬來了
林奠你點可以出賣你僅有既三萬隻狗架

屌你老母唔係好打得架咩
你咪撚縮呀
推備mon po狗睇
黎啦黎啦!
曾任保安局副局長(後改稱保安局副秘書長)、現任發展局長黃偉綸早前出席書展活動時,稱自己非常喜歡日本推理小說作家東野圭吾作品的一個論點,即「罪犯未必係壞人……同樣警察都唔一定個個好人」,又形容有關情况「好現實」,惹起熱論。警察隊員佐級協會發聲明,指有關比喻不恰當,對此表示極度遺憾。

聲明指,有關說法可能令公眾人士誤會黃偉綸有批評及針對警務人員意圖,大大傷害警務人員信心,又稱有關言論已於協會執行委員會內引起極大迴響,認為打擊了警務人員士氣。

聲明最後呼籲黃偉綸回覆協會,以釋除其會員疑慮,直言「人言可畏,何況局長之言」。
換哂班狗 話由其他紀律部隊換入
實際公安 秘密警察 蓋世太保
克警入黎睇下
Hi 仲mon緊post啊?
CONDOM仔
嗱,香港警察呢就好撚蠢嘅
片中證人子明指出受陳彥霖舅父,母親委託尋人(母親聲稱女兒身體良好,無可能自殺),但舅父(紅van司機)同母親同由30號起失蹤,子明已經搵人係舅父工作地點,屋企附近等左4日都無消息
https://youtu.be/97wdulhzWTk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞