【颱風追擊】1920號熱帶氣旋 浣熊 NEOGURI(21W)

59 回覆
6 Like 0 Dislike
唔得啦
其實佢最大阻力係啲咩?
東北風 好似係

THE MARGINALLY FAVORABLE ENVIRONMENT SHOULD ALLOW SLIGHT INTENSIFICATION THROUGH TAU 36. BY TAU 36, HIGH VWS AND DRY AIR ENTRAINMENT SHOULD PREVENT FURTHER
INTENSIFICATION
DESPITE ENHANCED POLEWARD OUTFLOW AS THE SYSTEM ROUNDS THE STR AXIS.
好細粒
諗起08年浣熊
岩岩先見到櫻花兄貼埋浣熊既圖
因為其實neoguri唔係解大家認識果種浣熊可以話譯浣熊直頭係誤譯,所以貼返幅neoguri出黎
咁應該譯咩?
一種叫貉類似狸貓既生物,係東亞原生種黎
臭狸貓
官塘海濱有大量魚類死亡source from(傑出關公災難)
點解日本比啲颱風名都係星座名?
佢地自己新聞唔用名,所以本身就無咩心機改咁不如交同樣係天上既星座

當然唔排除都有少少諗過覺得星座同颱風一樣好神秘既
當地新聞會報"令和第XX號颱風"
JMA最新上望55KT
大交合:65km/h

畢竟日韓拼返個國際名黎讀其實好橋口讀返第幾號颱風仲易過果個拼音,唔同中文譯出黎就唔會難讀
你以為係講咩
升格22W JMA-GW
強烈熱帶風暴 浣熊
在香港時間 2019 年 10 月 19 日 14 時的最新資料

位置: 北緯 21.6 度,東經 127.3 度
中心附近最高持續風速: 每小時 90 公里

浣熊會在未來一兩天橫過台灣以東海域至琉球群島一帶。
JMA上望60

唔知有冇機衝TY

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞