想問有無手機做到Moto Crystal talk既效果

37 回覆
0 Like 0 Dislike
買隻藍牙咪得
試過係k房接電話環境嘈到仆街,老母都只當我係餐廳

地鐵更加唔洗講,經常俾人當未出門口

我想講多幾個咪唔等於做到crystal talk既效果

寫個analog夠好先得
冇返咁上下底子實力係做唔到
屌米個d咪垃撚圾囉
Moto以外應該得舊nokia系列包括埋Lumia

屌米個d咪垃撚圾囉

又講多次
以前係大馬路中間,兩邊各2條馬路,車來車往
朋友問我係咪未出門口,重話唔好講大話
Blackberry?
moto 好似係做軍事通訊出身
所以人地prefer 你隔離條友開緊AK47你對面線條友都要聽到你講嘢

屌米個d咪垃撚圾囉

又講多次
以前係大馬路中間,兩邊各2條馬路,車來車往
朋友問我係咪未出門口,重話唔好講大話

上面提到blackberry, 聽聞話音都係比較好既

我估要做到當年d 機個效果, 要拎部機去做好多實地測試
但而家出部機又要快, 成本又要低, 冇乜可能做到咁多測試,
最緊要係大家拎部電話send msg 上網多過talk, 邊間廠仲會去燒錢

加上以前d 機偏細部, mic 個位都比較近個口, 唔依賴noise cancelling, 收音本身就比較好
而家d 機個mon 大大部, 收音範圍自然比較大, 效果一定冇咁好

當年用v3x, 唔知係crystal talk 定v3x 有bug, 定係中左機王........男仔聲比較沉或者講講下野背後電視有女聲, 個電話會filter 左把男聲變到機械人聲##
記得
但宜家有幾何講電話,一般雙咪電話都夠

好懷念..以前唔驚條女突然打黎...而家收到電話驚到仆街..

你又啱喎
除咗moto機 (雖然俾lenovo買咗)應該無邊間做到類近效果
唔介意相機同其他spec差啲買moto play果啲

我無記錯而家d moto機已經做唔返個效果

無用過舊moto機嘅人可能唔會理解有幾正同幾勁
屋企重有部keep住係android 2.0.1 嘅milestone 1

V3系列先係無敵

razr maxx defy

moto v3 系
話說當年nokia e 系話音質素都好好,一樣係街會比你以為你未出門口

識貨喎巴打
好撚掛住E72

當年用過e66 同 e71, 好鬼正 , full kb 覆sms 冇得彈 (部機仲keep住)
之前諗過出blackberry priv, 但去試個下爬會頂住打字, 一出個陣好似又有d 問題, 價錢又唔平就放棄左
唔好講到 crystal talk 咁跨張,做好少少嘅 noise cancellation 都難

對方用 S7 打黎,聽到哂啲背景聲,嘈到仆街
記得
但宜家有幾何講電話,一般雙咪電話都夠

好懷念..以前唔驚條女突然打黎...而家收到電話驚到仆街..

你又啱喎
除咗moto機 (雖然俾lenovo買咗)應該無邊間做到類近效果
唔介意相機同其他spec差啲買moto play果啲

Nokia Rich Recording
果時同朋友都係用milestone 1
大家傾電話都要問對方喺邊
唔好講到 crystal talk 咁跨張,做好少少嘅 noise cancellation 都難

對方用 S7 打黎,聽到哂啲背景聲,嘈到仆街

咁係s7差wor
用 iphone 6 都唔知咩效果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞