有咩壽司舖係好食又唔係藍?

46 回覆
1 Like 0 Dislike
新北江
天后中村屋
排幾個鐘不了
峰壽司
壽司郎
叫人唔好食藍野,
都唔好推薦食垃圾呀

btw, 呢個moment, 唯有逐間細舖試
全部賣中國野嘅舖頭都係紅 ok
citysuper, piago, aeon 係好食過元氣
壽司郎
大把樓上日本壽司店好食
不過貴好多
你出得街食飯都唔洗諗黃
低學歷藍佔大多數
爭鮮台灣公司黎,挪威三文魚。
入面啲人有一半藍一半黃。

台灣總部,唔似一芳咁搵代理。
當然,佢地老闆都係借香港打入中共市場。
但員工有好多黃。

我朋友話佢地啲寫字樓員工,放飯就report 警察說謊大會,有啲人日日戴口罩番工抗議罩面法,有啲仲組隊去遊行。

佢前線員工有啲深藍新移民,有啲深黃新移民,仲有正常香港人。
見有新移民話佢地仔女去晒前線

而台灣人就絕對中立,叫人努力工作為上。
認真咁講, 我覺得爭鮮仲好食過佢
元氣放到啲壽司暖晒, 屎菌分分鐘仲多過爭鮮
Sushiro 係唔係?有冇人fc到?
跪求荃灣壽司黃店
巴打搵到未我都想求
應該冇
前線員工佔九成係藍💙。廚房員工都係新移民居多,佢哋成x日講到大陸有幾好,自己係大陸生活有幾正。曾經有條藍絲💙(懷疑狗仔🐶)從當時嘅店長口中得知公司某員工係跨性別人士(FTM跨仔),其後對該員工作出言語欺凌同人身攻擊一位跨性別人士(FTM跨仔)。據聞個跨仔有同條藍絲反映過自己感受。但係條藍絲變本加厲。
然後,對方向當時嘅店長投訴。據聞當時個店長係打算私了用和解方式解決。但係條藍絲得寸進尺係背後講人壞話。條藍絲講到自己好撚惨好無辜咁。最後,個跨仔直接send email比公司,由公司處理件事。
公司接手咗件事之後,當時嘅店長同條藍絲好似等咗兩三個月左右先出結果。等結果期間條藍絲又講人壞話,又話講下又唔得!公司話佢要我道歉🙄我唔會道歉㗎!然後又講下其他同事做嘢點點。最後,條藍絲比公司叫佢自已辭職,至於個店長仲有冇做就唔知。

btw條藍絲叫咩名就唔開🙈個人覺得個店長好膠點會隨便將員工私隱透露出去,真係同公司倒米,仲要對方個身份咁特殊。至於條藍絲真係抵撚死。你人身攻擊人哋係背後講人壞話,對方都只係要求道歉。你條撚樣都唔做,走之前仲好意思話人哋搞到你冇得撈。

利申:己quit員工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞