[gay] 曙光的心事分享區 (294)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
咁而家台灣肯收犯 冇引渡 到底係唔係一國?
石棺案 冇任何引渡 係咪一國?引渡有法定協議程序 呢兩單係乜都冇架 你諗清楚
中國同台灣本身都有引渡協議 係咪一國?
叫香港人審先 唔出登機證原機遣返 係無知定有心?
聖公會一早講左出錢幫佢打 聖公會本身就有錢架啦
最後 呢件案唔係陳同佳自爆 潘曉穎條屍晌邊根本冇人知
林鄭推逃犯條例其實無政治目的架,佢真係為左公義可以得到伸張

我咁講你都唔信啦
我講法例上 而家都冇逃犯條例可以處理 再者 係唔係當係一國 係台灣講多過香港
真係有架
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E6%B5%B7%E5%B3%BD%E5%85%A9%E5%B2%B8%E5%85%B1%E5%90%8C%E6%89%93%E6%93%8A%E7%8A%AF%E7%BD%AA%E5%8F%8A%E5%8F%B8%E6%B3%95%E4%BA%92%E5%8A%A9%E5%8D%94%E8%AD%B0
再者 聖公會嗰個政協係中英談判嗰陣英國叫中國加落去
其實未必關奶唔奶共事
最後 而家陳同佳係投案 面嗰浸係咁 如果你一定認為有陰謀 蔡英文做乜跪底要收犯?
係我港豬 定係而家立場先行再睇法律?
我地要既唔係法治?
我係話陳同佳出獄後既野
逃犯條例收左皮啦
唔好意思 你以為法治係企你果邊?
同埋呢單唔單係法律事件仲係政治事件
難道你覺得四個月以黎陳同佳事件仲唔係一個政治事件?
政治真係講立場
你睇野淨係睇面果個浸我都無計

調轉睇,台政府一早講左唔接逃犯條例,可以安排一次性移交
如果蔡英文一聽到陳同佳自由行投案自首就話ok,佢又會比人點攻擊?
如果你咁諗我淨係可以話你天真過天真嬌
法治企唔企我嗰邊有乜問題

乜你覺得而家髮夾彎冇比人攻擊?
蔡英文政治一開始可以講明點收犯
而唔係話
叫香港人繼續押 叫香港人審番
呢啲真係有心收犯要講既?
如果你睇呢單係政治事件 咁咪正正係陳水扁咁講 政治凌駕司法 法律為政治服務
最後 體現自己既司法管轄權 唔係國家主權既表現?
原來你地咁睇法治?
你唔適合諗政治野
我又唔係政治人
其實同石棺案無得拉埋黎講
大粒默係香港人身份 走番香港避
石棺個陣係 香港人身份走到台灣避 個陣係以危害國家安全之類遣返出境

一句到尾 大粒默就係政治工具
留名最後玩野無去到 再俾人私了

所以香港真係吹佢唔漲
冇辦法
今日咁靜局既
週末忙緊扑嘢
去左上堂
羨慕
扮啦
點解要扮
去晒台灣susan都冇乜人啦
到而家都仲俾班腐女fd jer緊我點解上個禮拜去唔今個禮拜去
點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞