[愈揭愈多]佐敦解放軍醫院 會唔會就係屍體既地方

154 回覆
197 Like 17 Dislike
網傳黑警將重傷者送佐敦解放軍醫院「處理」
[轉載自Facebook 香港革命頻道,請自行判斷]

個的士佬同我地講話佢本身係退休警
我地上車嗰陣佢咁啱開緊大紀元個新聞直播
然後就同我地係到傾近排啲不尋常自殺,鬧下黑警,叫我地女仔依家唔好出夜街等等
然後我FD落咗車之後佢就突然同我講
的士佬:「之前有車一個住你附近嘅休班警(定退休警),佢一上車就同我講好嬲,我就問佢嬲啲乜,佢話之前831真係有打死人,然後條屍係警察自己處理埋再話自殺」
我:「佢地點處理??」
的士佬:「我就問嗰個退休警係咪送曬去嗰個軍部醫院,不過佢就冇答。嗰個軍部醫院呢就係伊利沙伯醫院對面有一座望落好似工業住宅咁樣,有寫話係軍部醫院,佢以前係俾英軍佢地醫病嘅,應該就係嗰到處理咗
我:「伊利沙伯醫院對面?」
的士佬:「係啊,所以佢地唔會送去香港公立醫院,因為有CCTV嗰啲一定會爆煲
我:「所以俾啲狗整到傷曬就送去嗰到處理?
的士佬:「係啊,傷勢嚴重又唔想俾人驗到出黎嘅咪送曬去嗰到處理完之後咪dum曬落海或者當佢自殺囉,好似嗰個15歲女仔咁
講完啱啱好要落車
我返到屋企就即刻check下睇伊利沙伯對面係咪真係有棟咁嘅野啦

中國人民解放軍駐香港部隊醫院
地址係佐敦
即係棄屍藏屍個啲嘢 可能唔止黑警有份
解放軍先係做呢啲嘢既大佬
諗諗下都唔係無可能
班狗係冷血無腦
但講心狠手辣一定唔夠大陸仔
班狗話曬都香港長大受教育
應該再冷血都唔會咁熟手處理屍體
反而大陸仔出世就比人訓練做呢啲嘢
由細到大都比人灌輸啲草管人命既概念
人命對佢地來講賤過草 先做得出咁多呢啲事
仲要咁乾手淨腳
屋企人都處理到滴水不漏
咁熟手一定訓練開
警犬之前應該唔會有呢啲知識(應該啦)
所以交比解放軍做 絕對合理
驚得濟title打漏左幾隻字

應該係 會唔會就係處理屍體既地方
推啊
搵人理下我得唔得
陳彦霖嘅衫褲鞋會唔會係嗰日將軍澳警署内燒咗?

https://lih.kg/1655392

記得之前有張警署內有火嘅相,係咪將軍澳?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞