講左幾撚多次,一個識游水ge人 係「不能」跳海自殺

28 回覆
52 Like 3 Dislike
人係有自我保護機制
就算你幾想自殺,但當你面對死亡個陣 你都會恐懼
你都會有求生慾望 (唔好比電視劇呃到)

就好似你冇可能 主動餓死/渴死自己
所以你差唔多缺氧個陣 一定會游返上黎(跳海亦係非常痛苦ge死法)

一個最有決心求死同最平凡ge方法係跳樓
因為一跳落去 如無意外 你係100%會死 同埋跳樓係最痛快 (我以前有諗過死 所以研究過好多死法)

所以如果佢識游水+決心想死 一定唔會跳海。
閉氣自殺
認同
跳海太痛苦同冷門
根本冇可能係自殺!窒息抖唔到氣係好L痛苦既一件事就好似吊頸一樣,點都會掙扎! 更何況佢係游泳健將,本能反應實會幫倒佢掙扎升番水面,點會係自殺?
屌唔係嘅 雙手叉自己頸都叉得死啦
到底仲有咩做唔出 一定要幫佢沉冤得雪
講緊嘅唔單止係陳彥霖
浮得上面嘅有一單
仲有幾多個失蹤同被自殺手足等緊我哋
一定唔可以麻木
咁快燒屍咩證據都無
好心痛 先得15歲 死都仲要比人剝光豬比人屈自殺
冇錯 唔係會唔會 係根本唔得
唔理關唔關發夢事,總之肯撚定冇可能自殺
其實犬好似無話佢係自殺
其實可以抱舊大石頭
一個女仔會唔會想除曬d衫?想死唔揀個輕鬆方法要用咁辛苦既方法死?
而且唔好玩啦, 果度邊可能跳到海自殺呀, 果度好多人架. 附近幾個樓盤, 又公屋, D人食完飯無野做, 全部行呢個公園, 周圍又係單車徑, 條路又直落將軍澳. 跳海? 跳舞你都未必夠位呀.

不過利申你係學生, 你都知無可能, 仲要唔著鞋行咁遠, 係咪痴左線? 唔去到先除鞋?
一定係啦
跑到抽根之後仲嫌熱熱地除曬啲杉
先再跳落水

真係好撚合邏輯喎
你不如話佢俾雷劈中 跌左落水好過啦
問題係

跳海係佢既死因?

定係之前已經死左?
我想講其實游水可以唔用腳,以人地個水平,淨用手都死唔去
似係有水鬼拉佢落去交替多d

冇人覺得佢係自殺囉,自殺要先裸體?
好有毅力既自殺方法。。。。
不如綁舊石頭係隻腳
仲要抆埋sim card 先自殺
唔係得同唔得嘅問題
如果真係想死 點會搞咁多樣
臨死前都要咁辛苦 冇可能
跳樓容易好多
仲要記得交埋assignment先自殺, 不然個grade唔好睇就唔好啦....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞