行動post 香港人!番工!1025和你返工

1101 回覆
736 Like 12 Dislike
樓主有冇考慮未傳得遠之前,改改個時間
我真心好鍾意呢個行動

D
cyberport 窩
點算
香港人可唔可以爭爭氣

今日美國眾議院通過香港民主人權法案
你當撚人condom咩!
通過左就唔駛多謝人?
仲有呀!
條Bill 未過參議院架!

唔好咁老定!
唔該去twitter多謝人地支持,
然後講香港真係好需要條Bill啦
#hongkonghumanrightsanddemocracyact
#standwithhongkong
#fightforfreedom

留意番Representatives 同Senator係有分別,
望清楚其他人點叫人先好!
唔好叫人First Name!

twitter 組已經將議員的tweets
放左入bot task1
https://t.me/TwitterHelpBot

/task1

task1所顯示的25條tweets
係嚴重唔夠人
(大佬呀條條上唔到一千點搞呀?)

最後咪撚再串錯hongkong!!!
叫口號?
記唔記得612頭班車
71呢 好多手足早上就喺灣仔
85塞鐵?7:30 am
今次1025 俾你最多遲15分鐘
叫呀 why not
其他區會下次再考慮 因為呢除咗港島東之外 其他都係平時都多人參與嘅區域
點解要改港島東?
因為原本係Sogo至炮台山 但考慮到太古坊更多人番工 所以將路線輕微改動

當然 有冇下一次 下一次點改 好睇1025成效

我或者行一段,之後再坐車!!!!!!!
較5點起身
感動
希望多啲人 人少就行人路啦
大家要明白呢個係好新嘅嘗試
18/10(FRI) 7pm 面具人鏈和你拖 荃灣線,觀塘線,港島線 東鐵(大圍至火炭)
20/10 (SUN)1:30 pm 民陣大遊行 尖沙咀梳士巴利花園至高鐵站
21/10 (MON)7pm 元朗恐襲三個月靜坐 元朗站
25/10 (FRI)7am 和你返工 四路開花 彌敦道,觀塘道,德輔道中,英皇道
18/10(FRI) 7pm 面具人鏈和你拖 荃灣線,觀塘線,港島線 東鐵(大圍至火炭)
20/10 (SUN)1:30 pm 民陣大遊行 尖沙咀梳士巴利花園至高鐵站
21/10 (MON)7pm 元朗恐襲三個月靜坐 元朗站
25/10 (FRI)7am 和你返工 四路開花 彌敦道,觀塘道,德輔道中,英皇道
有無跑步人?試下通勤跑啦!
Fb 有啲group
好囉好囉

17/10(Thu): 12點調景嶺HKDI集會
18/10(Fri): 5點港大反警暴集會,7點18區面具人鏈
19/10(Sat): 7點半遮打國際人道救援祈禱會
20/10(Sun): 1點半九龍民陣大遊行
21/10(Mon): 7點元朗靜坐
25/10(Fri): 朝早7點九龍港島和你返工

香港人抗爭日程表
https://hkrev.info/march.php

不過我怕唔係好聚到人
始終個個返工時間唔同,返九點既其實都唔會準時
七點開始好似太早
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞