【已FC】 Now員工在警署樓梯被毒打,兩小時後送院接受手術施救

459 回覆
2327 Like 15 Dislike
https://news.now.com/mobile/local/player?newsId=366169

受傷車長身上最少有九處明顯傷痕,包括額頭、兩邊手肘、兩邊腳內側關節、手掌及右邊面下顎位置,由於X光照片顯示這位置有骨裂,要留院接受手術。

他表示,部分傷勢是在警署內造成,有數名警員將他帶往樓梯,有人將他的面按在牆上,又曾用警棍打他的頭、手及腳,其間他多次向警員表明為本台員工。

受傷車長為本台外判司機,當時手持印有本台標記的反光背心。

電視台員工都遭受咁樣的對待,不敢想象普通示威者被逮捕後遭受點樣的虐待。
報應幾時到
電視台員工都遭受咁樣的對待,不敢想象普通示威者被逮捕後遭受點樣的虐待。
係 真係好難想像
外判司機真係好慘,612港台司機心臟一度停頓,1013 NOW司機槍傷再私刑
話自己記者都冇撚用

不如下次大叫我爸是李剛啦屌你老母
誠哥既人都夠膽打
又係時候要connect美帝喇
tweet tweet
好慘
乜都冇做無辜中槍仲要被私刑
外判, 應該唔當係
個班人係咪唔識咩叫NOW 咩叫記者
我記得新咩城
衝入去推跌記者
都有個黑警拉開第二個黑警話
記者黎既,記者黎既
唔敢想象其他手足既情況
狗唔諗清楚就打佢
Dklm
人地全部打關節,ED就係專業,大家進化下
大陸賤種撚知香港有咩台咩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞