[嚴重文宣策略]手足觀塘傷警斷正一定要冷處理!!!!!

21 回覆
14 Like 3 Dislike
如果係走甩,文宣組尚可放風係黑警自己搞出黎
而家手足斷正,對家一撚定捉實無限放大,最大影響係去到國際(當然尤其係美國),令人感覺支持示威=支持殺警(有啲嘢只能暗示默許但不能公開承認,國際政治家手段幾陰險都要形象,要道德高地)
而家最重要首要係通過人權法,必須確保冇任何事影響通過結果

所以一切post討論呢件事都必須冷處理,不推文,不討論
推其他打狗post,行動 post

呢個 post係有啲矛盾,又想比多啲人明白,但同時亦係講緊件事,所以開放比大家討論
無論用咩理由去討論都只會增加關注度
因為最不利係手足走唔甩,冇得用文宣澄清,轉移焦點等等
Ok
或者就係用字方面,只用傷害,受傷嘅字眼(而事實結果亦的確只係普通受傷)
班狗一定無限放大用個人主觀角度加入自己意見,例如話佢有咩企圖之類
總之只以事實講,就係警察受傷
自推5次算

1/5
包括向手足致敬嘅post 都唔應該推
咁樣冇幫到手足之餘,只係不斷將手足推去死
佢會睇到咩? 睇到又有咩用
係想幫手就課金幫手足搵最好律師將刑罰減至最低
係咁講件事但完全冇實質行動/建議點幫到佢手,即係食花生,推佢去死慘啲,好撚仆街
手足幫大家豁出去出口氣,可惜事敗,而家唔係茶餘飯後講故仔嘅時候,係大家實質盡量搵方法幫佢嘅時候

2/5

呢D的確唔可以浮上水面
係心入面支持
殺狗好小事ja
香港無咩發生先令到香港人覺得好似好嚴重

外國點會關心一條狗命
最重要係聽日企出黎既人數夠多就得
只係小弟愚見
因為真係好擔心有任何差池影響外國戰線

香港我唔擔心呀,4個月,其實乜人都歸哂邊,仲喺度做中立撚/冇乜意見嗰啲已經冇得救唔洗理

咁希望如你所言係我杞人憂天過份緊張

3/5
聼日出黎集會,跟住做返NBA,暴雪幾條國際戰,溝談對家ge攻勢啦
聽日一定要塞爆個集會
Push
大家口頭上割
實際支援義士就可以
冷處理一定要
但呢個既風氣唔可以再出現多次
比你殺到一件又點?
我地宜家唔只係前線既手足做防線
我地仲要做文宣打輿論戰
同埋要穩定企埋同一陣線既和理非
咁樣搞法,會令到國際同和理非既立場好尷尬
幫你唔係,唔幫你又唔係
最尾有可能因為咁而爛尾收場
大家真心冷靜少少諗下,唔該
手足不智呀
你大好青年坐監換一條狗命唔抵
#Kill#
同意唔應該作致命傷害(起碼唔係現階段,因為唔理本地,但出到外國暫時未接受到)
但一定要班狗驚,所以打傷(至於幾嚴重就前線決定)
推 4/5
推5/5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞