你出相,我執相

1001 回覆
230 Like 27 Dislike
樓主有tg 嗎 我想放人相出黎

lihk1999
[img]ttps://na.cx/i/1gKs2q5.jpg[/img]
我覺得自己冇咩sense 純粹推下highlights contracts 等等推到有feel為止 同埋執出黎都唔會張張滿意咁 但巴打張張都好有feel 應該點培養或點做到你咁
btw呢張iPhone影 想睇巴打點執

[img]ttps://na.cx/i/ATUUY39.jpg[/img]
我都係拉下highlights contrast,同埋推返高個飽和等張相望落dramatic少少

i mean平時執嗰啲相 點樣有個sense一睇張相就知要點落手 同埋crop相又係 唔知點先crop得最完美

其實執相好主觀
我都係逐啲咁試色試到啱feel為止
當然背後有少少理論嘅,你可以google下有關Art入面顏色嘅意義
Crop相係最後手段嚟,可免則免
巴打幫我執執喱幾張,同埋有張tg send左俾你,有時間既話幫我執埋去,我係問買相機個個
[img]ttps://na.cx/i/1J96378.jpg[/img][img]ttps://na.cx/i/8K5hgm5.jpg[/img]

巴打,please

[img]ttps://na.cx/i/nE77tM1.jpg[/img]
揀咗一張執

Thx 巴打,可唔可以講下點執

推去藍色

推去藍啲皮膚就唔會咁嘅色啦

咁你點執
利申:學緊
[img]ttps://na.cx/i/1gKs2q5.jpg[/img]
我覺得自己冇咩sense 純粹推下highlights contracts 等等推到有feel為止 同埋執出黎都唔會張張滿意咁 但巴打張張都好有feel 應該點培養或點做到你咁

[img]ttps://na.cx/i/ATUUY39.jpg[/img]
我都係拉下highlights contrast,同埋推返高個飽和等張相望落dramatic少少

i mean平時執嗰啲相 點樣有個sense一睇張相就知要點落手 同埋crop相又係 唔知點先crop得最完美

其實執相好主觀
當然背後有少少理論嘅,你可以google下有關Art入面顏色嘅意義

受教了 btw巴打有冇ig fb 想follow

其實執相好主觀

tg me
lihk1999
巴打幫我執執喱幾張,同埋有張tg send左俾你,有時間既話幫我執埋去,我係問買相機個個
[img]ttps://na.cx/i/1J96378.jpg[/img][img]ttps://na.cx/i/8K5hgm5.jpg[/img]

巴打,please

[img]ttps://na.cx/i/nE77tM1.jpg[/img]
揀咗一張執

Thx 巴打,可唔可以講下點執

推去藍色

推去藍啲皮膚就唔會咁嘅色啦

咁你點執
利申:學緊

大概個settings係咁
仲有Yellow同Blue嘅Hue & Satuation都有較過
當然好多方法可以執
將相拉水平教學
可以係YouTube search咩學到

睇下啱唔啱使
https://www.youtube.com/watch?v=1_eoHRKNCsU
https://www.youtube.com/watch?v=k2Ga0KK3llo

咁靚你想我點執

求巴打執執佢

執完會係點?

其實執相好主觀

tg me
lihk1999

其實crop相都係練構圖嘅一種方法,點樣crop相令張影柒咗嘅相好返啲都係學問
可以影相就做啱構圖就當然最好
sense呢d,要你睇多啲相先,要點執要靠執得多先會知你郁咩會影響咩野,不過最後都係自己鍾意姐

唔該你

拜託了

Skiped

有冇野執

巴打係咪漏左我

唔該樓主

巴打請出招

唔好skip

麻煩巴打 好多相想執下
Lm

有冇多啲女
想執多啲女

個感覺舒服左
比多幅巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞