[第八期牆紙]抗爭之餘,還請好好活著

130 回覆
61 Like 1 Dislike
高汁
多謝文宣
高汁,推
之前喺連儂牆見真係有街坊企喺度慢慢睇
首先好多謝你地,一如以往嘅高質

我地打算將牆紙印刷成騎釘書派發
但遇到少許問題,唔知有無解答

1、牆紙某啲期數嘅頁數唔係4嘅倍數,印刷時會留有白頁

2、無留出血位,有機會裁走咗部分需要嘅版面

3、文件版面為A4,縮印為A5 文字又有啲細,如果有B5 尺寸應該更適合街頭派發

我地現時係無視以上問題照印A5 成書的
唔知牆紙出版組嘅手足有無其他建議
巴打, 多謝你嘅欣賞, 我代表咁多位巴打同你講聲多謝.

解答一下你嘅問題 :
1. 找吔係無預4嘅倍數, 因為最初係諗位貼牆, 有巴打幫手出到書已經係好感激

2. 無, 但我吔排版啲字唔會好貼邊

3. 如果縮做A5, 我諗會好難睇到嘅字 (你可以印一張出嚟睇下睇唔睇到啲字) B5 尺寸都唔會有, 因為要考慮方便任可以人都可以自己印, 所以用咗A4 SIZE

我吔係見過有巴打係印咗A4 SIZE出嚟, 感覺係唔錯

希望解答到你嘅問題.
期期都有睇好出色

今期好好呀!!!好多都好啱用!! 我繼續印繼續派!!!
我見過有巴打印A4, 難道就係你?
我吔 有投稿 link 你可以貼上去
P仔推唔到都推一下
我印A5都ok喎, 同報紙字size差唔多,不過可以印小量A4 size for老人家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞