[行動]噴牆,就應這樣。

1013 回覆
4054 Like 20 Dislike
不如出張文宣圖仔,集合晒佢,大家易啲搵,對住黎噴?
channel係乜?想入!!
想問下各位
我成日見到有啲模可以噴到靚一靚
啲模可以喺邊到整?
Sorry for 1999
支持,btw唔好再就咁噴個納粹標誌係度......
個人覺得用chinazi做文宣無問題,但黃大仙地鐵站有人就咁噴左個納粹標誌係度,隔離完全無相關字眼解釋,咁樣睇落好易令人聯想到西方國家嘅右翼極端主義同白人至上主義襲擊(通常會係疑兇屋企搵到同納粹相關嘅證據)
就算做Chinazi文宣都唔會直接用納粹標誌啦(可能用星星圍出黎,但唔適宜直接用原本嘅標誌),更何況係裝修呢類具爭議性嘅現場.......
字醜但想試吓
Tui唔郁都tui
不能認同更多
用file都整到個模
印個pattern喺紙到
照住佢嚟畫上file
然後𠝹走 咁就有個窿窿喺到
貼住牆噴 抵玩

Sor for 1999
文學系列

「民為邦本,本固邦寧」

顧城:
「黑夜給了我黑色的眼睛,我卻用它尋找光明」
「我想在大地上畫滿窗子,讓所有習慣黑暗的眼睛都習慣光明。」
「生如蟻而美如神」

北島:
「卑鄙是卑鄙者的通行證,高尚是高尚者的墓誌銘,」
「在沒有英雄的年代裏,我只想做一個人。」
「我,站在這裏。代替另一個被殺害的人,沒有別的選擇。在我倒下的地方,將會有另一個人站起。」

魯迅:
「不在沉默中爆發,就在沉默中滅亡」
「然而幾個人既然起來,你不能說決沒有毀壞這鐵屋的希望。」
其實點解無人用毛筆同墨汁 九龍皇帝有噴罐咩

marker 都得 個字可大可細 最緊要易控制 大字雖顯眼但易成為被清既對像 細字細得黎 如果夠多 d 位又分散 其實生存機率大好多

噴罐配膠file 挑空有奇效 唔洗緊張寫錯字 可用多次
Thanks ching
10.12 反緊急法遊行
時間:3:00pm
地點:尖沙咀鐘樓至深水埗運動場
除左nazi 仲有人畫撚
黑夜都來了 黎明還遠嗎

We grew up as free people. No one can make a free person kneel.

不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;不要為自己的苟且而洋洋得意;不要嘲諷那些比自己更勇敢更有熱量的人們。人可以卑微如塵土,不可以扭曲如蛆蟲。
push
支持帶風向
CWB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞